Labdarúgó NB I - Megszakította nyeretlenségi sorozatát a Mezőkövesd

Sport, 2021.10.17

A Mezőkövesd 1-0-ra legyőzte vasárnap a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának zárómérkőzésén, így Supka Attila vezetőedző győzelemmel debütált új csapata kispadján.

Labdarúgó NB I - Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC A hazai csapat ezt megelőzően hat bajnoki összecsapáson maradt nyeretlen, emiatt menesztették Pintér Attila vezetőedzőt. Helyére a múlt hét közepén Supka Attilát nevezték ki.


OTP Bank Liga, 9. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 1-0 (0-0)
-------------------------------------------
Mezőkövesd, v.: Bogár

gólszerző: Drazic (84.)

sárga lap: Farkas (75.), Calcan (88.), Cseke (89.), illetve Ugrai (68.)



Mezőkövesd Zsóry FC:

--------------------
Piscitelli - Farkas, Pillár, Kocsis, Lakveheliani - Karnyicki (Chrien, 76.), Cseke, Cseri (Szépe, 93.) - Vutov (Vojtus, 60.), Jurina (Drazic, 76.), Nagy D. (Calcan, 60.)


Debreceni VSC:

--------------
Gróf - Bévárdi, Baráth, Deslandes, Korhut - Soltész (Pintér, 78.), Varga J., Bódi, Ferenczi - Ugrai (Tischler, 87.), Bárány (Németh K., a szünetben)


Többet támadott ellenfelénél az első félidőben a Mezőkövesd, de komoly helyzetet sokáig nem tudott kialakítani, de az ellentámadásokra építő Debrecen sem veszélyeztette a hazai kaput. Kevés jól felépített akció futott végig a pályán, mivel mindkét oldalon sok volt a technikai hiba. Az első félóra végén viszont közel állt a gólszerzéshez a hazai csapat - egy támadáson belül többször is -, majd a játékrész hajrájában is aktívabb maradt köszönhetően annak, hogy a középpályán fölényben játszott, mégsem nem járt eredménnyel.

A második félidőben még nagyobb lett a mezőkövesdi mezőnyfölény, ennek eredményeként több gólszerzési esély is adódott a hazaiak előtt. Ahogy haladt előre a mérkőzés, egyre több időt töltött a vendégek kapuja előtt a Mezőkövesd, de a legnagyobb helyzetei is kimaradtak. Hiába cserélt kétszer is két játékost Supka Attila, ennek egy ideig nem lett meg az eredménye. Végül az egyik cserejátékos, Drazic döntötte el a három pont sorsát egy nagyszerű, félmagas kapáslövéssel.

A Mezőkövesd többet tett a sikerért, így megérdemelten győzött.
(MTI)

Galériánk

Labdarúgó NB I - Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC Labdarúgó NB I - Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC Labdarúgó NB I - Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC Labdarúgó NB I - Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!