Labdarúgó NB I - Nem tudta legyőzni az Újpestet, még nehezebb helyzetbe került a DVTK

Sport, 2021.04.29

A bennmaradásért küzdő, utolsó előtti Diósgyőr hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott az Újpesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának csütörtöki nyitómérkőzésén.

A több alapemberét nélkülöző kupadöntős fővárosi csapat ezzel biztosította élvonalbeli tagságát, a DVTK viszont - amely az előző három mérkőzését megnyerte - akár már ezen a hétvégén kieshet.


OTP Bank Liga, 32. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 0-0
----------------------------
Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapus, v: Andó-Szabó

sárga lap: Croizet (24.), Antonov (37.), Perosevic (45.)


DVTK:

-----
Malenica - Polgár, Milovic, Soldo (Ivanovski, 78.), Pikk (Marin, a szünetben) - Suljic (Márkvárt, 70.), Max, Grozav - Grgic, Vanecek (Drazic, a szünetben), Roshi (Molnár G., a szünetben)


Újpest:

-------
Pajovic - Pauljevic (Simon, 91.), Máté, Baosic, Ristevski, Antonov - Szakály, Croiset (Bjelos, 82.), Csongvai - Perosevic (Bacsa, 66.), Tallo


Nem túl nagy iramú játékkal, kevés helyzettel telt el az első negyedóra. Egy-egy távoli lövés jelentett némi veszélyt, a támadásvezetésekből azonban hiányzott az ötlet és a dinamika mindkét oldalon. A folytatásban is többnyire a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem vállalt nagy kockázatot, így pedig nem volt esély komolyabb gólszerzési lehetőség kialakítására. A 40. percben viszont több csel és passz is sikerült a hazaiaknak, nagy helyzetben azonban Polgár, majd Vanecek nem találta el a labdát.

Zoran Zekic vezetőedző megpróbálta felpörgetni a hazai csapatot, hármat cserélt a második félidőre. Mezőnyfölénybe került a DVTK, érződött, hogy nagyobb szüksége van a győzelemre, mint ellenfelének, ezzel együtt nem sok esély nyílt a diósgyőri gólszerzésre. A hajrára eleredő esőben elkeseredetten támadott a hazai együttes, de nem tudta begyűjteni a három pontot, így már nem a saját kezében van a sorsa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!