Labdarúgó NB I - Nyolcgólos mérkőzésen játszott döntetlent a Honvéd és a DVTK

Sport, 2019.05.11

A bronzéremért harcoló és kupadöntős Budapest Honvéd 4-4-es döntetlent játszott szombaton a bennmaradásért küzdő Diósgyőrrel a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, a miskolciak a pontszerzéssel elmozdultak a kieső zónából.

A hazaiaknál mind a négy gól fejesből született és légiós szerezte, a vendégeknél mind a négy gólt ex-honvédos szerezte, köztük a szünetben beálló és mesterhármasig jutó Vernes Richárd.


OTP Bank Liga, 32. forduló:
Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK 4-4 (2-1)
---------------------------------------
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2393 néző, v.: Berke

gólszerzők: Kamber (18.), Danilo (39.), N'Gog (71.), Lovric (78.), illetve Prosser (42.), Vernes (49., 62., 84., az elsőt 11-esből)

sárga lap: Gazdag (10.), Danilo (49.), Lovric (60.), Batik (83.), Kukoc (90.), illetve Karan (26.), Tajti (28.), Antal (93.)


Budapest Honvéd:

----------------
Gróf - Batik, Kamber, Lovric - Heffler (Mezghrani, 65.), Gazdag, Nagy G., Ben-Hatira (N'Gog, 65.), Uzoma (Kukoc, 74.) - Danilo, Holender


Diósgyőri VTK:

--------------
Antal - Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. - Tajti (Mazalovic, 66.), Márkvárt - Tóth B. (Vernes, a szünetben), Hasani, Bacsa (Mihajlovic, 89.) - Prosser


A határozottabb DVTK tíz perc után mezőnyfölénybe került, de helyzetet nem tudott kialakítani. A 18. percben az addig erőtlen, sokat hibázó hazaiak az első lehetőségüket gólra váltották: szabadrúgás után Kamber fejelt a vendégek kapujába. Kiegyenlített, helyzet nélküli mezőnyjátékot követően a 39. percben megduplázta előnyét a házigazda: szöglet után Danilo fejjel volt eredményes. A Honvéd volt, a DVTK jelenlegi játékosa, Prosser egy villanás után még a szünet előtt szépített.

A második félidő elején úgy jutott büntetőhöz a DVTK, hogy Danilo a hazaiak tizenhatosán belül kézzel lazán lehúzott egy szabadrúgást. Némi vitatkozást követően a büntetőt Vernes értékesítette. Felélénkült a találkozó, amelynek 62. percében átvette a vezetést a DVTK: a kispesti nevelésű, szünetben becserélt Vernes szabadrúgásból tekert a jobb felsőbe. Nagy rohamba kezdtek a hazaiak, akik kettőt cseréltek. Egyikük, N'Gog a 71. percben a kispestiek harmadik fejes góljával egyenlített, majd a 78. percben visszavette a vezetést a házigazda: szöglet után Lovric is fejjel talált a DVTK kapujába. A 84. percben a hazai védelem kihagyását Vernes használta ki, és állította be a végeredményt a változatos összecsapáson, amelynek második félideje - ellentétben az elsővel - jó iramú és szórakoztató volt.

A DVTK a Honvéd vendégeként a legutóbbi hat összecsapáson három vereség mellett harmadszor ért el döntetlent.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!