Labdarúgó NB I - Pakson is kikapott a Honvéd

Sport, 2019.08.11

A Paksi FC házigazdaként 3-1-re legyőzte a Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi játéknapján.

A hazaiak négyéves nyeretlenségi sorozatukat szakították meg a kispestiekkel szemben, ugyanis 2015 augusztusa óta 11 mérkőzésen hétszer kikaptak és négyszer döntetlent játszottak a fővárosi riválissal.

Az előző idényben negyedik és kupadöntős Honvéd mostani kudarcával továbbra is pont nélkül áll.


OTP Bank Liga, 2. forduló:
Paksi FC-Budapest Honvéd 3-1 (2-0)
----------------------------------
Paks, 2311 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Remili (35.), Hahn (45+1., 63.), illetve Moutari (76.)

piros lap: Batik (87., Honvéd)

sárga lap: Könyves (71.), illetve Uzoma (31.), Ikenne-King (62.), Batik (84., 87.)


Paksi FC:

---------
Holczer - Osváth, Lenzsér, Fejes, Szabó J. - Papp, Berdó, Bartha, Remili (Cseke, 67.) - Hahn (Windecker, 81.), Könyves (Böde, 86.)


Budapest Honvéd:

----------------
Berla - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Ikenne-King, Moretti (Moutari, 75.), Banó-Szabó, Kukoc (Egerszegi, 57.) - Kulacs (Cipf, 57.), N'Gog


Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, viszont komoly helyzet egyik fél előtt sem adódott. Később mindkét csapat beadásokból veszélyeztetett, ugyanakkor a csatárok ha centikkel is, de lemaradtak a labdáról, így gól továbbra sem született, mígnem a vendégek védelmi megingását kihasználva Remili juttatta előnyhöz hazaiakat. A szünet előtt a kispestiek egyenlítését Holczer bravúros védéssel akadályozta meg, míg a túloldalon Hahn nem hibázott, így a lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre.

A sérülésektől tizedelt kispestiek a folytatásra sem tudtak újítani, sőt a paksiak egyre nagyobb fölényben futballoztak, harmadik találatukkal pedig eldöntötték a három pont sorsát, előnyük akár tovább nőhetett volna, de Remili emelése a keresztlécen csattant. A hátralévő időben a vendégek erejéből már csak a szépítésre futotta, a hajrában már hiába gyakoroltak nyomást a sokkal koncentráltabban, határozottabban és pontosabban futballozó Paksra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!