Labdarúgó NB I - Továbbra is nyeretlen az újonc Vasas

Sport, 2022.08.27

Az újonc Vasas 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati játéknapján.

Az angyalföldieknek egy vereség mellett ez volt a negyedik döntetlenjük a mostani idényben.


OTP Bank Liga, 5. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Vasas FC 1-1 (1-1)
---------------------------------------
Mezőkövesd, 1500 néző, v.: Farkas

gólszerzők: Pillár (44.), illetve Holender (24.)

sárga lap: Vajda (16.), Karnyicki (51.), illetve Szivacski (55.)


Mezőkövesd:

----------
Piscitelli - Pillár, Lukic, Bobál D. - Madarász (Kállai, 71.), Nagy G., Besirovic (Karnyicki, a szünetben), Cseri (Qaka, 59.), Vajda - Szelmani (Molnár G., 59.), Drazic (Schmiedl, 79.)


Vasas:

-----
Dombó - Szivacski (Baráth B., 78.), Otigba, Hidi, Silye - Berecz, Márkvárt, Pátkai (Szilágyi, 73.) - Hinora (Ódor, 78.), Holender (Novothny, 73.), Radó (Géresi, 62.)


A hőségben egyik csapat sem diktált nagy iramot, de a fővárosiak - a Mezőkövesd bizonytalankodó védekezését kihasználva - már a meccs elején egyértelmű mezőnyfölényt alakítottak ki. A Vasas több gólszerzési lehetőségig is eljutott, majd a 24. percben Holender Filip egy kipattanó labdát a hálóba lőtt, ezzel megszerezte a vezetést.

A hátrányba került borsodiak bátrabb, kezdeményezőbb támadójátéra váltottak, és bár ez csak kisebb lehetőségeket eredményezett számukra, a szünet előtt Pillár Róbertnek egy szöglet után sikerült egyenlítenie.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, a futballisták ebben az időszakban is megküzdöttek a nagy meleggel, mindkét oldalon voltak ígéretes támadások és jó lövések, majd a feltámadó szél sietett a segítségükre. A hazaiak csereként beállt osztrák légiósa, Philipp Schmiedl nagy lehetőséget puskázott el, így csapata - a játék képe alapján igazságos - döntetlen játszott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!