Labdarúgó NB I - Újabb hazai vereségével egyre nehezebb helyzetben a Haladás

Sport, 2019.02.16

A Mezőkövesd 2-1-re győzött a sereghajtó Haladás otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 21. fordulójában.

A találkozó előtt mindkét gárda hat bajnoki óta volt nyeretlen, így Kuttor Attila vezetőedző együttese mozdult el a holtpontról, míg Horváth Ferenc csapata egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül, hiszen hátránya már 14 pont a bennmaradást jelentő tizedik helyen álló Diósgyőrrel szemben.


OTP Bank Liga, 21. forduló:
Szombathelyi Haladás-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (1-2)
--------------------------------------------------
Szombathely, 1930 néző, v.: Szőts

gólszerzők: Rui Pedro (23.), illetve Drazic (32., 38.)

sárga lap: Bamgboye (48.), Németh Mi. (65.), Ofosu (78.), illetve Meszhi (15.), Szappanos (72.), Vajda (73.)


Haladás:

--------
Király - Habovda, Saláta, Jagodics, Németh Mi. - Bamgboye (Németh Má., 73.), Holdampf, Nyári (Ivanov, a szünetben), Ofosu - Rabusic (Gaál, 67.), Rui Pedro


Mezőkövesd:

-----------
Szappanos - Sillye (Moutari, 87.), Pilár, Szalai, Vadnai - Meszhi, Bertus, Molnár G. (Tóth M., 92.), Pekár (Katanec, 88.) - Vajda, Drazic


A szombathelyieknek gyakorlatilag már minden hátralevő mérkőzésük élet-halál kérdés, ennek ellenére egyik csapat sem kezdett nagy lendülettel, korán felhangzott a füttykoncert az elégedetlen hazai szurkolóktól. A félidő közepén aztán vezetést szerzett a Haladás, de nem örülhetett sokáig, mert a vendégek néhány perc alatt fordítottak, s a mérkőzést is eldönthették volna: Drazic előbb a 32. percben használta ki, hogy Király rosszan előre rúgott labdáját Holdampf nem tudta levenni, majd újabb hat perc elteltével egy bal oldali beadás után volt eredményes. A kettő között a szerb támadó még egy ziccert is rontott.

A fordulást követően próbálkozott a hazai csapat, de egészen a hajráig nem jutott el igazi helyzetig, ekkor viszont a kapufa mentette meg a Mezőkövesdet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!