Labdarúgó NBI - A Honvédot legyőzve dobogóra kapaszkodott a Puskás Akadémia

Sport, 2022.10.15

A Puskás Akadémia 1-0-ra legyőzte a vendég Budapest Honvéd csapatát szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában, ezzel feljött a tabella harmadik helyére.



OTP Bank Liga, 11. forduló: Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0) ------------------------------------------------- Pancho Aréna, 1828 néző, v.: Rúsz

gólszerző: Batik (38.)

sárga lap: Mezghrani (90.), illetve Capan (80.)

kiállítva: Bocskay (74.)


Puskás Akadémia:

---------------
Tóth B. - Mezghrani, Spandler, Stronati, Brandon - Batik, Favorov - Kiss T. (van Nieff, 77.), Baluta (Komáromi, 77.), Corbu (Nagy Zs., a szünetben) - Zahedi (Gruber Zs., a szünetben)


Budapest Honvéd:

---------------
Szappanos (Tujvel, a szünetben) - Szabó A. (Tamás K., 58.), Prenga, Capan, Doka - Bocskay, Samperio, Zsótér, Kocsis D. (Jonsson, 58.) - Ennin, Kerezsi (Domingues, 58., helyette Mitrovic, 78.)


A Honvéd kezdte jobban a meccset, fölényét sarokrúgások és az azok után kihagyott helyzetek jelezték. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Puskás Akadémia is elsősorban szögleteket követően tudott veszélyt kialakítani a vendégkapu előterében egészen addig, míg a korábban évekig az ellenfelet erősítő Batik Bence egy beadást kapásból zúdított a kapu bal felső sarkába. A hazaiak támadásban maradtak, hogy a szünetig megduplázhassák előnyüket, de ez nem sikerült.

Fordulást követően tovább rohamozott a felcsúti gárda és Baluta lövésénél, majd Batik felső lécen csattanó fejesénél igen közel állt az újabb gólhoz. A fővárosiak hármas cserével próbáltak új lendületet venni, ám a támadójátékukból hiányzott az átütőerő. Negyedórával a vége előtt emberhátrányba került a Honvéd, miután az utolsó emberként szabálytalankodó Bocskay Bertalant kiállította az első NB I-es mérkőzésén bíráskodó Rúsz Márton. Innentől kezdve nem volt kérdéses a győztes kiléte, a Puskás Akadémia magabiztosan hozta le a hátralévő perceket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!