Légfegyveres ob - Sike és Tátrai vitte el a pisztolyos aranyakat

Sport, 2020.02.08

Egyéniben és vegyescsapatban is Sike Renáta és Tátrai Miklós diadalával zárult a százhalombattai légfegyveres országos bajnokság szombati, pisztolyos versenynapja.

A BHSE olimpiai kvótára hajtó versenyzői egyaránt a finálékban villogtak. Az alapversenyben a férfiaknál Tátrai a harmadik volt, két körrel elmaradva az 570 körrel első Farkas Rolandtól.

A döntőben Tátrai már egyértelműen a mezőny fölé nőtt, és több mint három körrel győzte le az ezüstérmes Nagy Lászlót.

Sike Renáta az alapban a papírformának megfelelően a második volt, igaz, szoros versenyben, mindössze egy körrel maradt el a világ egyik legjobb pisztolyosának számító Major Veronikától, aki 576 körrel zárta a 60 lövést.

A fináléban az ebben a számban 2015-ben Eb-bronzérmes Sike egészen remekül célzott (243,4 kör) és nagy fölénnyel, 3,9 körös előnnyel utasította maga mögé Majort (239,5 kör), aki egyébként jobbat ért el a férfi győztes eredményénél.

Az olimpia műsorán is szereplő vegyescsapatban a Sike, Tátrai kettős sikere abszolút papírforma-eredmény. A honvédos kettős minden körben a legjobb volt, a fináléban pedig - a magyar szövetség tájékoztatása szerint - 16-8-ra nyert a paralimpikon Dávid Krisztina Nagy Mátéval alkotott duója ellen.


Eredmények:

férfi pisztoly:
1. Tátrai Miklós (BHSE) 238,5 kör
2. Nagy László (BHSE) 235,4
3. Hegedűs László (UTE) 215,2

női pisztoly:
1. Sike Renáta (BHSE) 243,4 kör
2. Major Veronika (Keszthelyi LK) 239,5
3. Fábián Sára Ráhel (KSI) 216,8

vegyescsapat:
1. Sike Renáta, Tátrai Miklós (BHSE)
2. Dávid Krisztina, Nagy Máté (BHSE)
3. Varga-Zalay Babett, Hegedűs László (UTE)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!