Lengyel-magyar - Hajdú B. István: ha nincs az a rossz perc a lengyelek ellen...

Sport, 2021.11.15

Az M4 Sport 2015-ös indulása óta a magyar labdarúgó-válogatott mondhatni kéz a kézben jár Hajdú B. Istvánnal, a csatorna népszerű kommentátora ugyanis egy-egy kivételt leszámítva az együttes minden találkozóján ott ült a közvetítőállásban.

"A mostani selejtezősorozatra úgy estünk be, hogy előtte kijutottunk az Európa-bajnokságra, megnyertük a csoportunkat a Nemzetek Ligájában, majd vezettünk a lengyelek ellen 2-0-ra, és ha nincs az a rossz perc, akkor az a siker egy olyan lökést adhatott volna, hogy ma este itt Varsóban talán egy ki-ki mérkőzést vívnánk a házigazdákkal" - mondta az MTI-nek Hajdú B. István. Szerinte további pech az is, hogy a nyári Európa-bajnokságon szerepelt csapatok közül csak egy betlizett a vb-selejtező sorozatban, az pedig az osztrák, ami miatt a magyar válogatott a jó Nemzetek Ligája-szereplés ellenére is lecsúszott a pótselejtező ilyen irányú eléréséről.

Az M4 Sport indulása óta a magyar válogatott két Európa-bajnokságon is ott volt: "a franciaországi torna nyilván azért volt emlékezetes, mert negyvennégy év után először jártunk Európa-bajnokságon, ahol ráadásul meccset nyertünk, a későbbi győztes portugálokkal döntetlent játszottunk és megadatott nekünk egy meccs az egyenes kieséses szakaszban is. Most nyáron pedig két találkozót is hazai környezetben játszattunk, ami pedig olyan dolog, amire lehet, hogy a következő száz évben nem lesz lehetőség. Itt sem voltunk messze a továbbjutástól, hiszen a franciák és a németek ellen is vezettünk, úgy gondolom, ez a csapat megérdemelt volna még egy meccset, amit ugye a Wembleyben rendeztek volna".

Hajdú B. István megjegyezte, ezeknek a sikereknek a fényében volt most nagy pofon az albánok elleni két vereség - illetve korábban az andorrai vagy luxemburgi fiaskó. "Ugyanakkor a magyar válogatott mindenképpen szintet lépett, hiszen olyan kulcsmeccseket tudott megnyerni az elmúlt években, mint a norvégok vagy az izlandiak elleni pótselejtező, aztán vezetett az előző két világbajnok ellen is. Az természetes, hogy tartósan még nem tud ezen a szinten játszani a gárda és egyelőre még a vele egy szinten lévőket sem tudja mindig megverni, mert azért ez az albán csapat azért nincs annyira erős, mint a török, vagy a szerb, akiket a Nemzetek Ligájában sikerült legyőzni".

A kommentátor elmondta, nagyon bízik benne, hogy a következő két Európa-bajnokságra - amelyet a csatorna hétfői bejelentése szerint az M4 Sport közvetít majd, mint ahogyan 2028-ig a magyar válogatott minden meccsét is - már úgy tud kijutni a gárda, hogy ne kelljen feltétlenül az utolsó pillanatig izgulni a pótselejtezőn, ugyanakkor a világbajnokság továbbra is rendkívül nehéz feladat. Ez utóbbi abban az esetben lenne könnyebb, ha 13-ról 16-ra növelnék az európai csapatok létszámát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!