TV műsor

Ljubljanában lesz a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság

Sport, 2019.05.24

Április 24. és 30. között Ljubljana ad otthont a 2020-as divízió I/A jégkorong-világbajnokságnak.

A nemzetközi szövetség (IIHF) közösségi oldala szerint a szlovén főváros lesz a házigazdája a hatcsapatos tornának, amelyen a házigazdákon kívül a magyar, a dél-koreai, az A csoportból kiesett osztrák és francia, valamint a feljutó román válogatott vesz majd részt. Az első két helyezett jut fel a 16 csapatos elitmezőnybe. Az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

A magyarok az idei nurszultani tornán az ötödik helyen végeztek.

A felnőtt női válogatott, amely fennállása során először jutott el az elitbe, március 31. és április 10. között a kanadai Halifaxban és Truróban lép pályára. Csoportellenfele Japán, Németország, Csehország és Dánia lesz, a másik csoportba az Egyesült Államok, Kanada, Finnország, Oroszország és Svájc került.

A további magyar érdekeltségű világversenyek közül a férfi U20-as divízió I/B-vb Kijevben lesz idén december 10-17. között. Az ellenfelek: Ukrajna, Franciaország, Lengyelország, Olaszország és Észtország. Az U18-as divízió I/B tornát az olaszországi Asiago rendezi április 12. és 18. között. A magyarok az ukránokkal, az osztrákokkal, az olaszokkal, a szlovénokkal és a lengyelekkel találkoznak. A női U18-as divízió I/A világbajnokság helyszíne a németországi Füssen, időpontja pedig január 3-9. A résztvevők: Japán, Németország, Magyarország, Olaszország, Dánia és Franciaország.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!