Ljubomir Vranjes távozik a férfi kézilabda-válogatott éléről

Sport, 2018.10.05

Ljubomir Vranjes távozik a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) pénteki közleménye szerint a szervezet elnökségének döntése értelmében jelezték a svéd edzőnek és segítőjének, hogy váltást terveznek a férfiválogatott élén, vagyis nem velük képzelik el a folytatást.

Vranjes tavaly nyár óta irányította a nemzeti csapatot, amellyel szerzett pont nélkül esett ki a januári, horvátországi Európa-bajnokság csoportkörében, júniusban viszont a világbajnoki bronzérmes Szlovéniát búcsúztatva kijuttatta a válogatottat a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs vb-re.

A váltás összefügg azzal, hogy Vranjest hétfőn felmentették a munkavégzés alól a Telekom Veszprém csapatánál, amelynek vezetőedzője volt.

A közlemény szerint az elnökség értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Vranjes edzői megbízatása megszűnt Veszprémben, majd mindezek ismeretében - és Marosi László alelnök előterjesztésére - a kapitányváltás mellett döntött.

Mivel a nemzeti csapat október 24-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik, a szövetségnek meg kell kezdenie az új szakmai stáb kinevezésének előkészítését. Mint írják, a váltás okairól, részleteiről később, az új edző kinevezésekor adnak tájékoztatást.

A handball-planet.com szakportál értesülése szerint a magyar válogatott kapitányi posztjára visszatérhet Javier Sabaté. A spanyol edző irányításával a csapat kijutott a tavaly januári, franciaországi világbajnokságra, ott az olimpiai címvédő Dánia búcsúztatásával a negyeddöntőbe került, később pedig kvalifikált az idei kontinenstornára. Mindezek ellenére az MKSZ nem hosszabbította meg a szerződését, idén nyáron pedig átvette a lengyel Orlen Wisla Plock irányítását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!