M4 Sport - Az Év sportolója Gála 2019 - Kezdődik a szavazás

Sport, 2019.12.16

Megkezdődött az internetes szavazás 2019 legjobb sportolóira - a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 62. alkalommal voksolhatnak.

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke hétfőn az M4 Sporton ismertette a listákat. Az MSÚSZ elnöksége hét kategóriában tízes jelöltlistát állított össze.

A fogyatékos sportolók, csapatok, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők 10-es listáját ezúttal is a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze. Változás, hogy most ebben a négy kategóriában nem az MSÚSZ-tagok szavazása dönt, hanem a MPB-által felkért szakemberek, szakírók voksolnak.

Az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig MSÚSZ elnökség ajánlására a MOB vezetősége választja meg.

Az Év góljára az M4 Sport honlapján december 23-tól, hétfőtől voksolhatnak az MSÚSZ és az MLSZ által felkért szakmai zsűri 10-es listájára a szurkolók, így kialakul a legjobb három mezőnye, de az eddigiektől eltérően a győztest a szakmai zsűri választja ki, átvéve a FIFA Puskás-díj odaítélésének az idén bevezetett gyakorlatát.

Újdonság az is, hogy két új kategóriában - az Év e-sportolója és az Év szabadidős sporteseménye - is győztest hirdetnek. Az MSÚSZ felhívással fordul az e-sport szereplőihez (a szövetséghez, a szakosztályokhoz, a versenyzőkhöz), valamint a szabadidős sporteseményeket rendezőkhöz, szervezőkhöz, hogy 2020. január 2-án, csütörtökön 12 óráig a [email protected] e-mail-címre küldjenek rövid indoklást, hogy mely sportolót, illetve eseményt jelölik az Év legjobbja címre. A beérkezett pályázatok alapján e két kategóriában az MSÚSZ elnöksége dönt a győztesekről, akik az első, kísérleti évben a gála beharangozó sajtótájékoztatóján 2020. január 6-án, hétfőn 11 órakor a Nemzeti Színházban kapják meg a díjat.

Ugyanekkor az említett két kategória győztesének kihirdetése mellett sorrend megjelölése nélkül, ábécérendben ismertetik, hogy az egyes kategóriákban kik kerültek az első három közé.

Az M4 Sport-Az Év Sportolója 2019 Gálát az immár hagyományos, az esemény rangjához méltó helyszínen, élő televíziós közvetítés keretében 2020. január 16-án, csütörtökön 20 órától a Nemzeti Színházban rendezi meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!