TV műsor

M4 Sport-Az Év sportolója gála - Szabó Katalin a sok munkában látja sikerei kulcsát

Sport, 2018.01.11

A rengeteg elvégzett munka eredményének tartja Szabó Katalin tornász, hogy a Los Angeles-i olimpián négy aranyérmet nyert.

"Csak munka volt mindenütt" - hangsúlyozta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában csütörtökön, hozzátéve, hogy a sikerhez akarat is kell. - "Én mindig azt akartam megmutatni, hogy ki vagyok, és mindig azt akartam, hogy legyen a legjobb, amit csinálok."

Az erdélyi Szabó Katalin - aki jelen lesz az esti M4 Sport-Az Év sportolója gálán - az 1984-es játékokon ugrásban, gerendán és talajon, valamint csapatban a román válogatottal győzött, egyéni összetettben pedig második lett. Egy évvel korábban, a budapesti világbajnokságon 15 évesen aranyat nyert talajon.

Arra a felvetésre, hogyan sikerült rövid időn belül kétszer is csúcsteljesítményt elérnie, úgy reagált: "Nem mondhatnám, hogy nehéz volt".

"Munka, munka, munka és egy kis szerencse" - tette hozzá.

Szabó Katalin 1983-ban és 1984-ben tizenhétszer mutatott be hibátlan, 10 pontot érő gyakorlatot.

A beszélgetésben elhangzott: egy interjúban korábban azt mondta, kicsit fáj neki, hogy a sikerei után nem a magyar himnuszt hallhatta.

"Hát persze hogy fájt, igen ..., így volt akkor" - emlékezett, ugyanakkor hozzátette: nem is akkor zavarta ez, amikor még nagyon fiatal volt, hanem később.

"Most már másként gondolkodom, másképp látom a dolgokat. Ha újból lehetne kezdeni, másképpen csinálnám" - mondta.

A 49 éves sportember férjével és két gyermekével a franciaországi Chamalieres-ben él.

"Egy francia kisvárosban élek, foglalkozom a családommal, a gyerekeimmel, a tornát egy kicsit félretettük egyelőre. Huszonöt éve kint vagyok, megszoktam, úgyhogy könnyű" - mesélt a mostani életéről.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!