Magyar Derby - Mindegyik kategória éllovasa megtartotta helyét a maratonhajtásban

Sport, 2019.06.08

Az egyeseknél Meskóné Orosz Mária, a ketteseknél Hölle Martin, a négyesnél pedig Móró Lajos is megőrizte díjhajtásban szerzett éllovas pozícióját a szombati maratonhajtásban a fogathajtók Mélykúton zajló 56. Magyar Derbyjén.

A kategóriaelsők mindegyike növelte előnyét összetettben, közülük Meskóné Orosz Mária és Móró Lajos ráadásul a második számban is a legjobbnak bizonyult. A kettesek között viszont a háromszoros világbajnok Hölle ugyan csak 0,4 hibaponttal, de ezúttal második lett Kákonyi Norbert mögött, aki viszont mostani sikere ellenére sem tudott összetettben a legjobb három közé kerülni.

Meskóné Orosz több mint húsz hibapontosra növelte előnyét, Móró pedig már közel 14 hibaponttal előzi meg a két fogattal induló, csapatban világbajnok Dobrovitz Józsefet, míg Hölle előnye majdnem 17 hibapont Hódi Károllyal szemben, aki 2005-ben ezüst-, 2007-ben pedig bronzérmes volt a világbajnokságon egyéniben. Ezek olyan jelentős különbségek, hogy nagy meglepetés lenne, ha az éllovasok nem tudnák megőrizni első helyüket az akadályhajtás során.

A magyar kettesfogatok számára egyben világbajnoki válogató is a mélykúti nemzetközi viadal, amelyen nyolc nemzet 85 fogatának 237 lova méri össze tudását. A magyarokon kívül chilei, észt, horvát, lengyel, osztrák, román és szlovák fogathajtók versenyeznek. A kettesek csapatversenyében továbbra is vezet a Hölle, Hódi, Osztertág Kristóf magyar trió.

Vasárnap az akadályhajtással zárul a program.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!