Magyar Kupa - Pénteken rajtol a megújult sorozat - ELŐZETES

Sport, 2020.09.17

Pénteken 20 órakor az SC Sopron - BVSC-Zugló mérkőzéssel rajtol a megújult labdarúgó MOL Magyar Kupa 2020/21-es idényének főtáblája.

Az idei kiírásra összesen 480 csapat nevezett. A megyei selejtezőkből 47 együttes került a főtáblára, hozzájuk csatlakozott 49 NB III-as, húsz másodosztályú és 12 élvonalbeli csapat, így alakult ki a 128-as mezőny. A lebonyolítás annyiban változott, hogy amíg az előző kiírásban a nyolcaddöntőtől kétmérkőzéses párharcokat rendeztek, addig mostantól egészen a fináléig egyetlen találkozó dönt.

A megyei selejtezőket - 1-5. forduló - követő 6. körben az élvonalbeli csapatok mellett az NB II-ben szereplő együttesek is kiemeltek voltak, a következő két fordulóban viszont már csak az NB I-es klubok nem kerülhetnek össze egymással. Amennyiben az összesorsolt gárdák között osztálykülönbség van, akkor az alacsonyabb ligában szereplő csapat a pályaválasztó.

A bajnoki címvédő Ferencváros, amely már biztosan csoportkörös lesz a Bajnokok Ligájában vagy az Európa-ligában, a múlt csütörtöki sorsoláson megkapta a 128 versenyben lévő klub közül az egyetlen megyei másodosztályban érdekelt gárdát, a Ráckevét. A címvédő Budapest Honvéd az NB III-as Tiszaújváros vendége lesz. A sorozat győztese az elmúlt évekhez hasonlóan indulási jogot szerez az Európa-liga selejtezőjére.

Szintén újítást jelent, hogy a MOL Nyrt. július végén jelentette be, névadó támogatóként csatlakozik a 111 éves férfi Magyar Kupa-sorozathoz. Ennek jegyében megújult a kupa arculata és saját indulót is kapott.

Magyar Kupa, 6. forduló (a 64 közé jutásért), élvonalbeli csapatok mérkőzései:

szombat:
Ráckeve VAFC (megyei II.)-Ferencvárosi TC 13.00
43. sz. Építők SK (megyei I.)-MTK Budapest, III. ker TVE utánpótlásképző központ 15.00
Mohácsi TE 1888 (megyei I.)-Budafoki MTE 15.00
Mezőkeresztes VSE (megyei I.)-ZTE FC 15.00
Balassagyarmati VSE (NB III)-Diósgyőri VTK 15.00
WATI-Kecskéd KSK (megyei I.) - Kisvárda Master Good 15.00
Iváncsa KSE (NB III)-Újpest FC 15.00

vasárnap:
Termálfürdő FC Tiszaújváros (NB III)-Budapest Honvéd 12.30 (+Fotó)
Toponár SE (megyei I.)-Puskás Akadémia FC 15.00
Tiszaföldvár VSE (megyei I.)-MOL Fehérvár FC 15.00
Mándok VSE (megyei I.)-Mezőkövesd Zsóry FC 15.00
FC Hatvan (NB III)-Paksi FC 15.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!