TV műsor

Magyar Nagydíj - Marco Rossi: ilyen lehetőséget Olaszországban nem kaphatnék

Sport, 2019.08.04

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya szerint hazájában nem kaphatna olyan lehetőséget, mint a paddock-látogatás, amelyen vasárnap a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén, a Hungaroringen vett részt.

"Nem minden héten, de amikor van időm és lehetőségem, figyelemmel kísérem a Forma-1-et, mert szeretem a sebességet" - nyilatkozta az edző. Hozzátette, fiatal korától fogva, amióta követi a száguldó cirkuszt, a Ferrarinak szurkol, a pilóták közül pedig a néhai Niki Laudára és Clay Regazzonira emlékszik a legszívesebben.

"Tavaly nyáron két kör erejéig kipróbálhattam egy kétüléses versenyautót Baumgartner Zsolttal, felejthetetlen élmény volt. Itt, a kulisszák mögött életemben először járok, ez egy teljesen más világ. Nagyszerű élmény, ilyesmi nem minden nap történik az emberrel" - mondta Rossi.

Hangsúlyozta, köszönettel tartozik Gyulay Zsoltnak, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójának és Magyarországnak, hiszen ilyen lehetőséget Olaszországban nem kaphatna.

Mint kiderült, a szövetségi kapitány kedveli honfitársát, egyben névrokonát, Valentino Rossit, a MotoGP hétszeres világbajnokát is.

"Soha nem láttam még hozzá hasonló egyéniséget a motorversenyzés világában. Elmúlt negyvenéves, és még mindig aktív, ez hihetetlen" - tette hozzá Marco Rossi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!