Magyar-orosz - Orosz győzelem a Puskás Arénában

Sport, 2020.09.06

A magyar labdarúgó-válogatott 3-2-re kikapott Oroszországtól vasárnap a Puskás Arénában a Nemzetek Ligája második fordulójában.

Nemzetek Ligája - Magyarország-Oroszország A magyar válogatott 42 éve nyeretlen riválisával szemben, legutóbb 1978-ban a jogelőd Szovjetuniót győzte le.

A két kör után három ponttal álló magyarok a sorozat következő mérkőzését október 11-én Szerbiában játsszák, Marco Rossi szövetségi kapitány együttese ugyanakkor három nappal korábban Európa-bajnoki pótselejtezőn Bulgáriában lép pályára.


Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 2. forduló:
Magyarország-Oroszország 2-3 (0-2)
----------------------------------
Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Maurizio Mariani

gólszerzők: Sallai (62.), Nikolics (70.), illetve Mirancsuk (15.), Ozdojev (33.), Mário Fernandes (46.)

sárga lap: Sigér (42.), illetve Zobnyin (25.)


Magyarország

------------
Gulácsi Péter - Willi Orbán, Lang Ádám, Szalai Attila - Bese Barnabás, Sigér Dávid (Kalmár Zsolt, a szünetben), Nagy Ádám, Holender Filip - Szoboszlai Dominik (Cseri Tamás, 82.) - Sallai Roland, Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 67.)


Oroszország:

------------
Anton Sunyin - Mário Fernandes, Andrej Szemjonov, Georgij Dzsikija, Fjodor Kudrjasov - Magomed Ozdojev, Roman Zobnyin, Alekszej Ionov (Vjacseszlav Karavajev, 75.) - Anton Mirancsuk (Jurij Gazinszkij, 67.), Artyom Dzujba, Daler Kuzjajev (Jurij Zsirkov, 57.)


I. félidő:

----------

15. perc: hajszálpontos orosz akció futott végig a bal oldalon, a 16-os szélénél Kuzjajev kapott egy kiugratást, középre passzolt, Mirancsuk pedig Gulácsi támaszkodó lába mellett a kapu bal oldalába továbbított (0-1).

33. perc: egy élesen középre lőtt labdát a 11-es pontnál álló Szalai Ádám rosszul vett le, Szemjonov elpöckölt előle, amivel tökéletesen tálalt Ozdojev elé, aki könnyedén a jobb sarokba csavart (0-2).


II. félidő:

-----------

46. percben: egy bal oldali orosz beadást Dzjuba háttal a kapunak vett át az ötösön, higgadtan az érkező Mário Fernandes elé passzolt, akinek így csak a kapuba kellett továbbítani (0-3).

62. perc: szép magyar támadás végén Sallai kapott tökéletes indítást, egyedül lépett ki, és a pattogó labdát a kifutó orosz kapus fölött higgadtan átemelte (1-3).

70. perc: Szoboszlai ívelt lágyan a 16-os jobb oldalára, Bese megelőzte emberét, a túl oldalra fejelt, és a hosszún érkező Nikolics közvetlen közelről a léc alá lőtt (2-3).


Jól kezdett a magyar válogatott, de Szalai Attila óriási hibáját kis híján kihasználták az oroszok az 5. percben: egy indításra rendkívül rosszul helyezkedett a védő és még meg is botlott, így Anton Mirancsuk begyalogolhatott a kapuig, ám öt méterről mellé lőtt. Így sem kellett sokat várni a vendégek vezetésére, az első negyedóra végén a nem sokkal korábban hibázó Mirancsuk értékesítette ziccerét. A magyar csapat nem tört meg, több szép támadást vezetett Szoboszlai Dominik és Sallai Roland főszereplésével, előbbi láthatóan megkülönböztetett figyelmet kapott az orosz védőktől, akik többször is keményen odaléptek a Törökországban csodálatos szabadrúgás gólt szerző 19 éves középpályásnak.

Marco Rossi a szünetben a sárga lapos - ezzel a következő mérkőzést kihagyó - Sigér Dávid helyére Kalmár Zsoltot küldte pályára, de a középpályásnak még bemelegedni sem volt ideje amikor úgy tűnt, eldőlt a találkozó: mindössze 37 másodperc telt el, és Mário Fernandes betalált.

A háromgólos hátrány ellenére becsülettel támadott a magyar csapat és Sallai Roland remek emelésével - amelyet Kalmár tökéletes passza előzött meg - a 62. percben szépített. Nyolc perccel később pedig a csereként pályára lépő Nikolics Nemanja közeli találatával nyílttá tette a találkozót.

A 82. percben Cseri Tamás személyében újoncot is avatott a magyar válogatott, melynek tagjai a hajrában is hajtottak az egyenlítésért, de az eredmény nem változott.
(MTI)

Galériánk

Nemzetek Ligája - Magyarország-Oroszország Nemzetek Ligája - Magyarország-Oroszország Nemzetek Ligája - Magyarország-Oroszország Nemzetek Ligája - Magyarország-Oroszország Nemzetek Ligája - Magyarország-Oroszország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!