Magyar-orosz - Rossi a teljesítménnyel elégedett

Sport, 2020.09.06

Az eredménynek természetesen nem, a mutatott teljesítménynek viszont örült Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az oroszok elleni 3-2-es hazai vereséget követően.

"A srácoknak is elmondtam, hogy balszerencsések voltunk, de a teljesítménnyel elégedettek lehetünk" - mondta a Puskás Arénában, a Nemzetek Ligája második fordulójában rendezett vasárnapi összecsapást követően az olasz szakember. Hozzátette, gyakorlatilag minden statisztikai mutatóban felülmúlták riválisukat, ugyanakkor a futballt gólra játsszák, az oroszok pedig hármat is szereztek, ezek közül kettő is hasonló körülmények között, "időzítési problémák" miatt született.

Marco Rossi megjegyezte, az elmúlt két mérkőzésen bebizonyította a csapat, hogy Törökország és Oroszország válogatottjainak is méltó ellenfele tud lenni. Előbbi otthonában megérdemelt győzelmet aratott, a mostani összecsapáson pedig úgy kapott ki, hogy megérdemelte volna az egy pontot. Hozzátette, nem emlékszik olyan találkozóra az elmúlt évekből, amikor a magyar válogatott háromgólos hátrányból felállt volna. Megjegyezte, az elmúlt két mérkőzés legpozitívabb tapasztalata, hogy hosszú ideig támadószellemben futballozik a gárda és magasabban jegyzett csapatokkal szemben is kezdeményezőbb, agresszívabb játékot tud bemutatni. Ugyanakkor sokkal hatékonyabbnak kell lennie a csapatnak, nem fér bele, hogy öt-hat helyzetet elpuskázzon.

A bolgárok elleni Európa-bajnoki pótselejtezővel kapcsolatban azt mondta a szövetségi kapitány, "megvan az okunk arra, hogy optimisták legyünk"

Sztanyiszlav Csercseszov, az orosz válogatott szövetségi kapitánya elmondta, felkészültek a magyar csapatra, ezt jól mutatja, hogy hatvan percig nem volt problémájuk, utána viszont kiengedtek, amiért nagy árat fizettek. Hozzátette, a hajrában végrehajtott cserékkel sikerült rendezniük a sorokat, így pedig már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. A szakember arról is beszélt, hogy nagyon tetszett neki a magyar csapat játéka, ráadásul sok új, fiatal játékos erősíti az együttest. Csercseszov azzal köszönt el az újságíróktól, bízik benne, hogy a két csapat esetleges következő mérkőzését itt a Puskás Arénában már nézők előtt rendezhetik meg. Hozzátette, egy telt házas összecsapáson talán más lett volna az eredmény.

Az első hazai gólt szerző Sallai Roland az MLSZ-nek azt mondta a találkozót követően, hogy bosszantják a kihagyott helyzetek, hiszen egy döntetlent kiharcolhattak volna. Hozzátette, úgy érzi, jó állapotban volt a csapat a legutóbbi két mérkőzésen, és sokat fejlődött.

Nikolics Nemanja közel három év után volt eredményes újra a válogatottban, de a vereség miatt nem lehetett elégedett: "Régen szereztem gólt a válogatottban, ami bosszantott. Persze minden gól fontos a számomra, de sajnálom, hogy ez a csapatnak nem hozott eredményt. Azt éreztem, hogy a játékban benne volt a harmadik gól is, sajnos ez nem sikerült, de úgy látom, készen állunk Bulgária ellen."

A válogatottban 32 évesen debütált Cseri Tamás, akit az OTP Bank Ligában az előző szezon legjobb játékosának választottak, kiemelte, hogy egy álma vált valóra.

"Minden játékosnak ez az álma, hogy bemutatkozhasson a válogatottban. Szerintem a csapat azt csinálta a pályán, amit a mester kért tőlünk, kis szerencse hiányzott. Az oroszok jobban fel tudtak ellenünk készülni, a törököket sikerült meglepnünk" - fogalmazott Cseri.

A magyarok a sorozat következő mérkőzését október 11-én Szerbiában játsszák, Marco Rossi együttese ugyanakkor három nappal korábban Európa-bajnoki pótselejtezőn Bulgáriában lép pályára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!