Magyar Zoltán: a válogatott tornászok tudnak edzeni

Sport, 2020.03.29

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon Magyar Zoltánnak, a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) elnökének a tájékoztatása szerint.

A sportvezető az M1 Aktuális csatornának elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a termek bezártak, ám a női válogatott a fővárosi Tornacsarnokban tréningezhet, míg Győrben további három, a Ferencváros létesítményében pedig két sportoló tud készülni.

A többiekről a szövetség egy amerikai rendszer segítségével próbál gondoskodni. Ehhez gyerekektől a felnőttekig mindenki kapott egy kódot, amivel bejelentkezhet, s a felületen keresztül mindenki tudja tartani a kapcsolatot az edzőjével.

Magyar Zoltán szerint félő, hogy az edzéslehetőségek megszűnésével a gyerekek felhagynak a tornával, ezért a szövetség mindent megtesz azért, hogy erre ne kerüljön sor, és az elmúlt években ötszörösére bővült sportolói bázist ne veszítse el.

Az olimpia jövő évre halasztása sok kérdést vet fel, melyre Magyar elmondása szerint még várni kell a válasszal. Közölte, nem tudni, a maradék kvótákat hogy lehet majd megszerezni, de akár az is felmerülhet, hogy a londoni olimpiai bajnok Berki Krisztián új esélyt kap, és ha a sérült válla meggyógyul, a világkupákon mégis kivívhatja az ötkarikás részvételt.

A nemzetközi szövetség közben arról tájékoztatatta az MATSZ-t, hogy áttekinti az olimpiai kvalifikációs szabályzatot, és rövid időn belül dönt a fennmaradó kvóták megszerzésének lehetőségeiről.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!