Május végéig még gyűjthetők a pontok az Ötpróba-mozgalomban

Sport, 2021.04.01

Május végéig a virtuális térben még lehet pontokot gyűjteni az Ötpróba-mozgalomban, a legalább 60 pontot elérők jutalma egy egyedi gyártású nemzeti színű melegítő.

Kiss Gergely kommunikációs igazgató, az Ötpróba futó nagykövete a csütörtöki online sajtótájékoztatón - amelyen a különleges melegítőket bemutatták be - elmondta, hogy az Ötpróba-mozgalom a triatlonnal és az országúti kerékpározással bővült. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó kiemelte, azok jogosultak a melegítőre, akik a 60 pont elérése mellett legalább öt sportágban megmérették magukat a lehetséges hét mozgásformából - úszás, evezés, futás, túrázás, hegyi- és országúti kerékpározás, illetve triatlon - és gyűjtöttek legalább egy pontot. Hozzátette: az elmúlt években több mint 25 ezren vettek részt a programban, közülük eddig több mint ezren teljesítették a szintet. A korlátozások miatt a GeoGo programon keresztül a virtuális térben áprilisban és májusban még van lehetőség további hat-hat pontot gyűjteni, így a szám május végéig még tovább nőhet. Akik annyi pontot gyűjtöttek eddig, hogy még van esélyük megszerezni az egyedi melegítőt, azok a részleteket a https://otprobamaradjfitten.hu/ oldalon találhatják meg.

Az adidas által gyártott, nemzeti színekben pompázó sportruházatot Tamás Rita, az Ötpróba túra-, Gajdos Tamás, a kerékpár-, valamint Storcz Botond kajak-kenu nagykövete mutatta be.

Tamás Rita, a Ne pánikolj, sportolj! blog alapítója elmondta, azért örül, hogy részt vehetett az Ötpróba eseményein, mert így olyan sportágakat - például az evezést - is kipróbálhatott, melyet korábban még sosem.

Gajdos Tamás, aki korábban modellként is dolgozott, arra hívta fel a figyelmet, hogy az Ötpróbában résztvevőknek nem kell versenyszintű eredményeket elérniük, viszont a mozgalom kiválóan alkalmas arra, hogy megmozgassa a szabadidő-sportolókat.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos Storcz Botond arról beszélt, hogy ő csak különleges alkalmakra veszi fel a nemzeti színű melegítőt, és mindig kellemes bizsergető érzés fogja el, amikor viseli.

Kiss Gergely zárásként elmondta, hogy a piros csíkokkal díszített fehér felsőből és zöld nadrágból álló egyedi gyártású melegítőt a boltokban nem lehet majd megvásárolni, kizárólag az ötpróbázók kapják meg, akik akkor vehetik majd át a ruházatot, amikor a Tokióba utazó olimpikonok is megkapják az ötkarikás felszerelésüket.

Az ország legnagyobb szabadidősport-eseménysorozata, az Ötpróba egy lépcsőzetes motivációs rendszer alapján működik, amelynek lényege, hogy a regisztrált tagok az eseménynaptárban szereplő rendezvényeken történő részvételükért a teljesített távoktól függően Ötpróba-pontokkal gazdagodnak. Az így gyűjtött egységek garantált jutalmakra, sportfelszerelésekre válthatók be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!