MÖSZ - Erdei: kinek az érdeke ez a vizsgálat?

Sport, 2018.10.31

Erdei Zsolt elfogadja a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) hivatalos eljárás megindítására vonatkozó döntését, még ha azzal nem is ért egyet.

"A döntés nem feltétlenül tükrözi az álláspontomat, de elfogadom, amennyiben a célja, hogy közösségünk jövőjét, eredményességét pozitívan befolyásolja és céljaink megvalósulását szolgálja. A szövetség munkája nem egy ember érdeme vagy bukása. Ebben egy testület egyként képviselteti magát" - írta keddi Facebook-bejegyzésében a szövetség elnöke arra reagálva, hogy a MÖSZ eljárást indított a Duna Arénában augusztusban rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt.

A MÖSZ hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elnökség a könyvvizsgálói gyorsjelentés, valamint az illetékes szakbizottság megállapításai alapján szükségesnek tartja hivatalos eljárás megindítását annak tisztázására, hogy "az ifjúsági világbajnokság vonatkozásában büntetőjogi értelemben felelősség terheli-e a döntési és végrehajtási folyamatokban részt vevő személyeket". A MÖSZ vezetősége felkérte az elnököt, hogy a hatóság részére az anyagokat átadja.

Erdei Zsolt a reagálásában utalt arra, hogy elnökként el kell fogadnia a döntést, ugyanakkor hozzáteszi: "Ismerősök és barátok többen kérdezték tőlem, hogy miért csak ezt az időszakot vizsgáljuk, amikor a sportág megújítását teljesen az alapoknál kell kezdeni? További kérdés volt, hogy kinek az érdeke ez a vizsgálat? Úgy, ahogy eddig, ezután sem fogok vádakkal illetni senkit, mint ahogy tették ezt az elmúlt hetekben különféle érdekű személyek. A véleményekre ezután is kíváncsi vagyok, és mindenkit meghallgatok."

A Nemzeti Sport korábbi híradása szerint a szövetség súlyos pénzügyi helyzetbe sodorta magát, elsősorban az augusztusi korosztályos világbajnokság "túlságosan is fejedelmi" megrendezésével. A napilap emlékeztetett arra, hogy beugróként eredetileg Győr lett volna a házigazda, ám végül a budapesti Duna Arénában került sor a vb-re befedett medencetérrel, különleges fény- és hangtechnikai megoldásokkal, az Emmi által visszadobott pótköltségvetéssel és 348 millió forintos hiánnyal. A MÖSZ elnöksége a múlt pénteki ülésén megvonta Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot rendelt el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!