Műkorcsolya-vb - Stockholmban az olimpiai kvótákért - ELŐZETES

Sport, 2021.03.23

Szerdától szombatig Stockholmban rendezik a műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságot, melyen az érmek mellett az olimpiai kvótákért is harcolnak majd a versenyzők.

Magyar színekben a női mezőnyben Láng Júlia, a párosoknál Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk, jégtáncban pedig Yanovskaya Anna és Lukács Ádám indul a pekingi részvételi jogért. Egyéniben 24, a jégtáncosoknál 20, míg a párosoknál 16 ötkarikás kvótát osztanak ki a svéd fővárosban.

"Az elmaradt versenyek miatt nehéz felmérni az erőviszonyokat, de a vb-n a párosnak van a legnagyobb esélye, hogy megváltsa a repülőjegyét Kínába" - jelentette ki az MTI-nek Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazati sportigazgatója. "A felnőtt világversenyen most debütáló Láng Júliától és a világversenyen legutóbb két éve szerepelt jégtáncpárostól ez bravúr lenne, de ha most nem is sikerül nekik, az őszi kvalifikációs versenyen akár jó esélyük lehet".

A kvótáról lemaradó korcsolyázóknak még egy esélye marad az olimpiai részvétel kiharcolására, szeptemberben, az oberstdorfi versenyen lehet majd kijutni a jövő évi pekingi téli játékokra.

A koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradt a Montrealba tervezett világbajnokság, erre legutóbb 1961-ben volt példa, amikor egy repülőgép-katasztrófában a prágai vb-re tartó teljes amerikai csapat életét vesztette.

A mostani világbajnokságon 40 ország 191 sportolója indul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!