Multisport szakosztályt indít az UTE

Sport, 2023.05.25

Megalakult az UTE multisport szakosztálya, amely Magyarországon egyedülálló módon a kisiskolásoknak kínál összetett sportprogramot.

Az 1885-ben alapított lila-fehér egyesület 21. szakosztálya negyedik kerületi kisiskolások számára a tanév kezdetén, szeptemberben beindítja a "Minden Sport Program" elnevezésű projektjét. A program lényege, hogy az általános iskolák első két évfolyamának tanulói negyedéves ciklusokban hatféle mozgásformát, sportágat próbálhatnak ki: labdajátékokat (labdarúgás, röplabda), a tornát, az atlétikát, az úszást, a korcsolyázást és a legnépszerűbb küzdősportokat. A sportágakat az életkori sajátosságok figyelembevételével, játékos formában, képzett szakedzők irányításával ismerhetik majd meg. Ez a különleges tapasztalatszerzés nagy segítség lehet abban, hogy a program végén a gyerekek és a szülők kiválaszthassák a legmegfelelőbb sportágat.

A programban a gyerekek évfolyamonként három sportágat próbálhatnak ki. Az elsősök a labdajátékokkal, a tornával és a korcsolyával kezdenek, majd másodikban következik ősszel az atlétika, télen a küzdősportok, 2025 tavaszán pedig az úszás. A programban résztvevők a nyári szünet alatt ráadásul egyéb kiegészítő sportágakkal (vívás, kajak-kenu, öttusa) is megismerkedhetnek az UTE és az újpesti önkormányzat által szervezett szokásos napközis sporttáborokban.

"Multisport szakosztályunk a Minden Sport Program segítségével egy teljesen újszerű szolgáltatáscsomagot kínál majd az újpesti kisiskolásoknak és szüleiknek - nyilatkozott az MTI-nek Tahon Róbert, az UTE jogi igazgatója. - A programban résztvevő gyerekek biztonságos körülmények között ismerkedhetnek meg a különböző sportágakkal, ami nemcsak a számukra legkedvezőbb mozgásforma kiválasztását segíti, hanem tökéletesen fejleszti az alapvető mozgáskészségüket is, ez pedig a mentális teljesítményük javulásához is hozzájárul. Ráadásul, ha egy gyermek több sportban szerez jártasságot, és számára a mozgás örömforrássá válik, nagy valószínűséggel sportolni fog egész életében."

Tahon Róbert elmondta, hogy a szakosztályban jelenleg a szervezőmunka zajlik, kollégájával, Trakperger Árpáddal, az UTE szervezési igazgatójával bejárják Újpest 15 óvodáját, és a nagycsoportos gyerekek szüleinek tartanak tájékoztatót a szeptemberi, iskolai indulás előtt. A programba beválasztott sportágakat azzal indokolta, hogy ezek segítik a mozgáskoordinációt, növelik a vitálkapacitást, a küzdősportok pedig alapszinten megtanítják a gyerekeket esni. Tahon Róbert kiemelte, hogy a "Minden Sport Program" segítségével a résztvevő kisiskolások sokoldalúan képzett sportolókká válhatnak, ez pedig hozzájárulhat ahhoz is, hogy a program végén a kiválasztott sportágukat jó alapokról kezdhessék meg az UTE szakosztályaiban.

Nagy segítség lehet a szülőknek, hogy a klub saját kisbuszaival szállítja majd a gyerekeket a kerületi iskolákból az újpesti edzéshelyszínekre, a Megyeri útra, a Szilágyi utcai multisport bázisra, vagy a Fiumei úti sporttelepre, és a felnőttek a foglalkozások végén ezekre a helyszínekre mehetnek a gyerekekért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!