Müncheni tenisztorna - Fucsovics a negyeddöntőben búcsúzott

Sport, 2019.05.03

Fucsovics Márton mérkőzéslabdáról veszített Marco Cecchinatóval szemben az 586 ezer euró (185 millió forint) összdíjazású müncheni salakpályás férfi tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

A világranglistán 35. magyar játékos pályafutása során harmadszor csapott össze a 19. helyen álló Cecchinatóval. A 26 éves olasz a torna harmadik kiemeltjeként előzetesen esélyesnek számított, igaz, Fucsovics eddigi két találkozásuk alkalmával - tavaly ugyanezen a versenyen, illetve Pekingben kemény pályán - nyerni tudott, mindkétszer két játszmában.

A müncheni tornán a magyar teniszező előbb az olasz Lorenzo Sonegót verte több mint háromórás csatában, majd 2 óra 39 perc alatt győzte le a brazil Thiago Monteirót.

Az első szettben Fucsovics ellenállhatatlanul játszott, első adogatásai mögött mindössze egy pontot veszített, s mivel fogadóként is jól teljesített - háromszor is brékelni tudta riválisát -, 35 perc után előnybe került.

A második játszmából mindössze három labdamenetet játszottak le, amikor eső miatt mintegy két órára félbe kellett szakítani a mérkőzést. A kényszerpihenő után Cecchinato jobban teniszezett és tartotta a lépést magyar riválisával. Fucsovicsnak 4:3-as vezetésnél hat bréklehetőségre volt szüksége ahhoz, hogy elvegye a tavaly Roland Garros-elődöntős olasz adogatását, de annak ellenére, hogy ez végül sikerült, nem tudta kiszerválni a találkozót. A magyar játékos 5:4-nél fogadóként így is eljutott mérkőzéslabdáig, Cecchinato azonban hárította azt, majd fordított és egyenlített.

A döntő felvonás kiegyenlített küzdelmet hozott, Fucsovicsnak ugyanakkor két bréklabdát is hárítania kellett, hogy ne kerüljön hátrányba. Még 4:4-nél is fej fej mellett haladtak a felek, egy játékkal később a magyar játékos két pontra került a továbbjutástól, de újabb mérkőzéslabdához nem jutott. Fucsovics a lehető legrosszabbkor, 5:5-nél viszont elveszítette a szerváját, Cecchinato pedig a következő játékban lezárta a 2 óra 23 perces mérkőzést.

A 27 éves magyar teniszező számára Münchenben egy évvel ezelőtt is a negyeddöntő jelentette a végállomást.


Eredmény, negyeddöntő:
Marco Cecchinato (olasz, 3.)-Fucsovics Márton (8.) 1:6, 7:5, 7:5
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!