Nacra 17 olimpiai selejtező - A 17. helyre lépett előre a Virág, Molnár kettős

Sport, 2021.03.23

A harmadik versenynapon két helyet javított, így jelenleg a 17. helyen áll Virág Flóra és Molnár Dávid a vitorlázók Nacra 17-es hajóosztályának Lanzarote Winter Series elnevezésű olimpiai kvlifikációs versenyén, a kvótaszerzéstől azonban messze vannak.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a tokiói kvóta megszerzéséhez kilenc futam után a hatodik helyen álló finn Sinem Kurtbay, Janna Jarvine páros áll a legközelebb a kvalifikációt még nem szerzett európai egységek közül. A végső sorrend pénteken, további hét futam után alakul majd ki.

"A mai volt a legjobb napunk ebben a nagyon erős mezőnyben. Jó sebességünk volt, persze a rajtok nagyon sokat számítottak, nekünk a mai harmadik futamban sikerült igazán jól indítani. Holnapra a mainál erősebb szelet jósolnak, ez - ha így lesz - nekünk kedvező" - mondta a honlapnak Virág Flóra a partra érkezés után. A magyar páros a keddi három futam közül az elsőn a 17., majd a 16., végül pedig 11. helyen ért célba.

A 2018-ban junior vb-hatodik kettős hat ország csapataival harcol a Kanári-szigeteken a hajóosztály egyetlen, még megszerezhető olimpiai helyéért.

Az utolsó európai kontinentális selejtező a Nacra 17 esetében eredetileg a tavalyi, genovai világkupa lett volna, de a koronavírus-járvány miatti halasztás és többszöri módosítás után a Lanzarote Winter Seriest jelölték ki, amely a 49-eseknek is kvótaszerző viadal. Utóbbiban nincs magyar egység.

Vitorlázásban Magyarországnak eddig négy olimpiai helye van. Berecz Zsombor (Finndingi) és Érdi Mária (Laser Radial) éremesélyesként indulhat Tokióban, melyre még Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerzett részvételi jogot, ő testvérével, Jonatánnal válogatózik az ötkarikás játékokért.

Szörfben Cholnoky Sára olimpiai kvótás, Gádorfalvi Áron pedig visszalépések esetén készülhet hetedik olimpiájára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!