Nacra 17 olimpiai selejtező - A Virág, Molnár kettős is indul az utolsó kvótáért - ELŐZETES

Sport, 2021.03.19

A vitorlázó Nacra 17-es hajóosztály utolsó olimpiai helyéért száll harcba vasárnaptól a Lanzarote Winter Series elnevezésű nemzetközi versenyen Virág Flóra és Molnár Dávid.

A vegyes párosokat felvonultatót katamaránok esetében hasonló a helyzet, mint a Gyapjas testvéreknél volt az egy hete befejeződött 470-es világbajnokságon: egyetlen ötkarikás részvételi jog talál gazdára. Ám amíg Gyapjaséknál ennek megszerzésére jó esély mutatkozott, és végül az éremfutamot megnyerve alig maradtak le a kvótáról, addig a Virág, Molnár kettősnek nagy bravúrra lenne szüksége a tokiói utazáshoz. A 2018-ban junior vb-hatodik páros a magyar szövetség honlapja szerint hat ország csapataival harcol az egyetlen helyért a Kanári-szigeteken.

Az utolsó európai kontinentális selejtező a Nacra 17 esetében eredetileg tavaly a genovai világkupa lett volna, de a koronavírus-járvány miatti halasztás és többszöri módosítás után a Lanzarote Winter Seriest jelölték ki, amely a 49-eseknek is kvótaszerző viadal - ebben az osztályban nincs magyar egység. Virág Flóráék február óta a helyszínen készülnek.

Vitorlázásban Magyarországnak eddig négy olimpiai helye van. Berecz Zsombor (Finndingi) és Érdi Mária (Laser Radial) éremesélyesként indulhat Tokióban, melyre még Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerzett részvételi jogot, ő testvérével, Jonatánnak válogatózik az ötkarikás játékokért.

Szörfben Cholnoky Sára olimpiai kvótás, Gádorfalvi Áron pedig visszalépések esetén készülhet hetedik olimpiájára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!