Nacra 17 olimpiai selejtező - Egy helyet visszacsúszott a Virág, Molnár kettős

Sport, 2021.03.25

Az ötödik versenynapon egy helyet visszacsúszott, így a 18. pozícióban várja a zárónapot a Virág Flóra, Molnár Dávid kettős a vitorlázók Nacra 17-es hajóosztályának Lanzarote Winter Series elnevezésű olimpiai kvalifikációs versenyén.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a szerdainál kicsit erősebb, 10-13 csomós szélben csütörtökön újabb három futamot sikerült megrendezni. Kiemelték: rengeteg múlt a rajtokon és az első százötven méteren, utána az egyenletes szélben repülve szinte csak a pozíciójukat védték a párosok. Virág Flóra elmondta: csütörtökön rögtön az első futamban ütköztek, miután a bójánál a dánok lelassultak, ők pedig nekimentek a kormányuknak.

"Egy 360 fokos büntetés után tudtunk csak a mezőny után eredni" - nyilatkozta Virág Flóra. Hozzátette: este megjavítják a hajójuk orrát, aztán igyekeznek lelkileg felkészülni a pénteki, utolsó futamra.

"Jó lenne, ha legalább egyszer minden összejönne" - reménykedett.

Csütörtökön ismét futamot tudott nyerni a világbajnok a spanyol Tara Pacheco, Florian Trittel kettős, amely egység kormányosa helyi vitorlázó. Nem véletlenül tartották őket már a verseny előtt is esélyesnek, továbbra is nagy előnnyel vezetnek. Az egyetlen még kiadó európai olimpiai kvótát pedig szinte biztosra vehető, hogy a finnek szerzik meg, a Sinem Kurtbay, Janna Jarvine páros pillanatnyilag ötödik.

A végső sorrend pénteken alakul majd ki, amikor még egy futamra, majd az éremfutamra kerül sor.

Vitorlázásban Magyarországnak eddig négy olimpiai helye van: Berecz Zsombor (Finndingi) és Érdi Mária (Laser Radial) éremesélyesként indulhat Tokióban, amelyre még Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerzett részvételi jogot, ő testvérével, Jonatánnal válogatózik az ötkarikás játékokért.

Szörfben Cholnoky Sára olimpiai kvótás, Gádorfalvi Áron pedig visszalépések esetén készülhet hetedik olimpiájára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!