Négyesfogathajtó Eb - Dobrovitz József nyerte az első felkészülési versenyt

Sport, 2021.05.09

Dobrovitz József nyerte vasárnap a szeptemberben sorra kerülő budapesti négyesfogathajtó Európa-bajnokság első felkészülési versenyét.

A szervezők tájékoztatása szerint Mezőhegyesen a négyesek mezőnyében 19 egység állt rajthoz, közülük a csapatban világbajnok Dobrovitz József végzett az élen mindössze 1,09 hibaponttal, megelőzve a kilencszeres világbajnok Lázár Zoltánt. Harmadikként a cseh Jiri Nesvacil zárt.

Az erős szél és az egész napos eső által nehezített díjhajtásban előzőleg Lázár bizonyult a legjobbnak, míg a szombati maratonhajtást Dobrovitz nyerte. A vasárnapi akadályhajtásban újra Lázár lett az első, de Dobrovitz egy keveset megőrzött az előnyéből.

A kettesfogathajtók idén a szeptemberi világbajnokságra készülnek, melyen a magyarok célja a címvédés lesz, mivel 2013 óta négy egymást követő világbajnokságon egyéniben és csapatban is magyar siker született. A 33 fős mezőny ezúttal hiányos volt, ugyanis a világbajnok Hölle Martin és csapattársai nem indultak Mezőhegyesen, távollétükben pedig Farkas László végzett az első helyen, aki az akadályhajtás megnyerésével állt élre. Mögötte Szabó Roland és Dani Marcell Balázs lett a második, illetve harmadik.

Mezőhegyesen összesen 74 fogat indult, a magyarok mellett a csehek, az osztrákok és a románok képviseltették magukat. A következő viadal Vecsésen lesz június 2. és 6. között.

A négyesek Eb-je szeptember 2. és 5. között a Kincsem Parkban, a kettesek vb-je szeptember 8. és 12. között a hollandiai Kronenbergben lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!