Nem lesz 2024-ben jégkorong-világkupa

Sport, 2022.11.13

Oroszország ukrajnai háborúja miatt elmarad a 2024 februárjára tervezett jégkorong-világkupa.

Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) és a profi játékosokat összefogó szövetség (NHLPA) közös közleményben tudatta, hogy a vk megtartása "nem kivitelezhető", mivel a tornán érintett több ország is tiltakozott az orosz részvétel ellen.

"Az elmúlt évben az NHL és az NHLPA azon dolgozott, hogy lebonyolítsa a következő világkupát, ez azonban az adott időpontban a jelenlegi helyzetet figyelembe véve nem lehetséges" - áll a közleményben, amely szerint az esemény "remélhetőleg 2025 februárjában" megtartható lesz.

A vk-t először 1996-ban, majd 2004-ben rendezték meg, legutóbb pedig 2016-ban hozták tető alá. A hat évvel ezelőtti torontói viadalon Kanada, Csehország, Finnország, Oroszország, Svédország és az Egyesült Államok válogatottja mellett egy kanadai-amerikai, valamint egy európai U23-as vegyes csapat szerepelt, és a győztes a házigazdák együttese lett.

A torna felújításával kapcsolatos reményeket néhány napja már lehűtötte Bill Dalynek, az NHL elnökhelyettesének közlése, hogy az európai partnerekkel folytatott tárgyalások azt jelzik: "az orosz kérdésre egyelőre nincs megoldás".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!