Német Kupa - Kiesett a Leipzig, a Dortmund és a Hertha

Sport, 2020.02.04

Az élvonalbeli csapatok közül az RB Leipzig, a Borussia Dortmund és a Hertha BSC is a nyolcaddöntőben búcsúzott a labdarúgó Német Kupától kedden.

A lipcsei csapat magyar kapusa, Gulácsi Péter a cseresorból nézte végig az Eintracht Frankfurt otthonában 3-1-re elveszített mérkőzést. Az ugyancsak magyar válogatott hátvéd, Willi Orbán sérülés miatt ezúttal is hiányzott a keretből.

A Borussia Dortmund együttesében negyedik tétmeccsét játszotta a téli szünetben igazolt norvég Erling Braut Haaland, és ezúttal is gólt szerzett, ám csapata 3-2-re kikapott a Werder Bremen otthonában, pedig többet birtokolta a labdát, több kapura lövése és több kaput eltaláló lövése volt, mint a hazaiaknak.

A vendégek másik találata a 17 éves amerikai Giovanni Reyna nevéhez fűződik, aki ezzel a legfiatalabb gólszerző lett a Német Kupa történetében.

A Hertha BSC a szünetben 2-0-ra vezetett a Schalke 04 otthonában, ám a rendes játékidő hajrájában a hazaiak egyenlítettek. A győztes gólt végül a belga Benito Raman lőtte a 115. percben, amikor a berliniek már emberhátrányban futballoztak.


Eredmények, nyolcaddöntő:
Eintracht Frankfurt-RB Leipzig 3-1 (1-0)
1. FC Kaiserslautern (III.)-Fortuna Düsseldorf 2-5 (2-1)
Werder Bremen-Borussia Dortmund 3-2 (2-0)
Schalke 04-Hertha BSC 3-2 (0-2, 2-2, 2-2)

szerdán játsszák:
Bayer Leverkusen-VfB Stuttgart (II.) 18.30
SC Verl (IV.)-Union Berlin 18.30
Bayern München-TSG 1899 Hoffenheim 20.45
1. FC Saarbrücken (IV.)-Karlsruher SC (II.) 20.45

A győztesek továbbjutnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!