Nemzetek Ligája - Portugália ismét csúcsra érhet Európában - ELŐZETES

Sport, 2019.06.04

Portugália labdarúgó-válogatottja története első nagy címét szerezve 2016-ban Európa-bajnok lett, s az újonnan életre hívott Nemzetek Ligájának köszönhetően vasárnap ismét a kontinens legjobbjának bizonyulhat.

A dél-európai gárda ráadásul ezúttal hazai közönség előtt diadalmaskodhat, a négyes fináléban első lépésként, a szerdai elődöntőben a svájci együttest kellene felülmúlnia. A papírforma a portugálok sikerét ígéri, már csak azért is, mert vállalta a szereplést Cristiano Ronaldo, a hazaiak ötszörös aranylabdás szupersztárja, aki tavaly ősszel a csoportkör négy találkozóját kihagyta. Fernando Santos nemzeti együttese azonban nélküle is egyedüliként maradt veretlen a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályban.

A portugálok csoportelsősége nem volt meglepetés az olaszok és a lengyelek előtt, ugyanakkor elődöntős ellenfele nagy bravúrt hajtott végre, ugyanis Svájc - jobb egymás elleni eredményének köszönhetően - a világbajnoki bronzérmes Belgiumot megelőzve végzett triója élén. Izland pont nélkül búcsúzott a Nemzetek Ligája élvonalától.

A másik, csütörtöki elődöntős párharcban a néhány éves hullámvölgy után újjáéledő hollandok a tavalyi vb-n negyedik angolokkal csapnak össze. Mindkét gárda elképesztően nehéz hármasban lett első, a legutóbbi vb-ről és Eb-ről egyaránt lemaradó hollandok a világbajnok franciákat és az öt éve vb-aranyérmes németeket előzték meg, előbbi riválist jobb egymás elleni eredményekkel. Az angolok pedig a spanyolok és a vb-ezüstérmes horvátok előtt szerezték meg a csoportgyőzelmet.

A két elődöntő után a négyes döntő helyosztóit vasárnap rendezik - ugyancsak Portóban és Guimaraesben.

A labdarúgás elmúlt időszakának újításai közül a Nemzetek Ligája négyes döntőjében a videobírót alkalmazzák majd, ugyanakkor a sportág új, június elsején életbe lépett szabályváltoztatásait nem.


A program:

szerda:
elődöntő: Portugália-Svájc, Porto 20.45

csütörtök:
elődöntő: Hollandia-Anglia, Guimaraes 20.45

vasárnap:
bronzmérkőzés, Guimaraes 15.00
döntő, Porto 20.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!