NHL - A legjobb junior kapussal erősített a Calgary

Sport, 2020.05.03

Az előző idényben a legjobb mutatókat felvonultató junior kapussal, Dustin Wolffal kötött hároméves szerződést az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Calgary Flames.

A 19 éves hálóőr az Everett Silvertips színeiben a legjobb lett kapott gólátlagban (1,88), védési hatékonyságban (93,5 százalék) és kapott gól nélküli mérkőzésszámban (9). Az ő NHL-es játékjogát még a tavalyi amatőrválasztáson, a drafton a hetedik körben foglalta le a Calgary, ám szerződést csak most ajánlott neki.

Brad Treliving, a Flames főigazgatója elmondta, hogy ha Wolf nem 183 centiméter magas lenne, hanem például 188, akkor minden bizonnyal sokkal előkelőbb helyen szemelték volna ki mások.

"Nem hittük, hogy mi választhatjuk ki. Tudtuk, hogy azt beszélik róla, hogy alacsony, de engem nem érdekel, milyen magas. Nagyon meggyőző fiatal srác" - mondta Treliving. Hozzátette: a számok magukért beszélnek, a korong "sokszor találkozik vele", és ez a lényeg.

"Megnézzük, hogy egy szinttel feljebb mire képes" - jegyezte meg a főigazgató.

A 73 kilós kapus elmondta: profi pályafutásában ez csak a kezdet, és nagyon izgatottan várja az új lehetőségeket.

"Szeretnék bizonyítani azon csapatoknak is, amelyeknek nem feleltem meg, hogy sajnálhassák, nem engem választottak" - fogalmazott Wolf.

A kapusra majd csak a 2020/21-es szezontól kezdve számíthat a Calgary, vagyis ha a 2019/20-as szezon - amely a koronavírus-járvány miatt jelenleg áll - hivatalosan is befejeződik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!