NHL - Feltételekkel átléphető lesz a kanadai-amerikai határ

Sport, 2021.05.31

A kanadai kormányzat kész megadni a karanténmentességet az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legjobb négy közé jutó csapatainak, amikor azok átlépnek a kanadai-amerikai határon.

A liga a koronavírus-járvány miatt új csoportokat hozott létre a 2020/21-es idényre, így például a hét kanadai együttes egyszer sem utazott az Egyesült Államokba, és onnan sem érkeztek csapatok. Viszont ahogy halad előre a rájátszás, így lett egyre fontosabb a kérdés: a legjobb négy közé jutó kanadai klub fogadhat-e amerikai riválist vagy sem. A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint az Egyesült Államokból csak hét nap karanténkötelezettséggel lehetne beutazni Kanadába, és ez igaz a kanadai csapatra is, amikor hazatér az idegenbeli túráról.

Kanadai sajtóértesülés szerint a még állva maradt három kanadai együttes - Winnipeg Jets, Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens - tartománya, Manitoba, Ontario és Québec megállapodott, hogy úgy fogad amerikai klubot, ha a küldöttség tagjai kizárólag a csapatszálloda és a csarnok között közlekednek, illetve a kanadai gárda tagjai is így tesznek, amikor visszautaznak a déli szomszédból.

Az NHL-ben a legjobb négy mezőnye közel két hét múlva alakul ki.

A többi profiligában - NBA, MLB, MLS - a kanadai csapatok az Egyesült Államokban játsszák a mérkőzéseiket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!