NHL - Két menetrend az olimpia miatt

Sport, 2021.07.23

Két menetrenddel készül az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) az október 12-én rajtoló 2021/22-es idényre attól függően, hogy az ott játszók szerepelnek-e a februári pekingi téli olimpián.

Arról még nem született döntés, hogy az NHL-játékosok pályára lépnek-e az ötkarikás játékokon, ugyanakkor a liga egyik tervezete február 7-22. közötti szünettel számol. Az alapszakasz ebben az esetben április 29-én zárulna, a Stanley Kupa-döntője pedig június végére esne. Ha a sztárok mégsem vehetnek részt - erről az NHL, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség egyeztet -, akkor nem lesz februárban kéthetes leállás, és minden más időpont (alapszakasz vége, döntő) két héttel előrébb kerül.

A nyitónapon játssza fennállása első mérkőzését a Seattle Kraken, amely a Vegas Golden Knights vendége lesz, és ezen a napon fogadja a címvédő Tampa Bay Lightning a Pittsburgh Penguinst. A Seattle első hazai fellépése október 23-án lesz, akkor a szomszéd Vancouver Canucks megy látogatóba.

A New York Islanders új csarnokának építése miatt az első 13 találkozóját idegenben játssza, egyetlen csapat sem kezdte még ilyen hosszú idegenbeli túrával a szezont. Az NHL-rekord 14 idegenbeli meccs sorozatban, a Vancouver Canucks 2010 januárja és márciusa között nem tudott otthon játszani a téli olimpia és paralimpia miatt.

Az idei döntő "ismétlését" december 7-én rendezik, a Montreal Canadiens fogadja a Tampát. Két nyitott pályás csata lesz, január elsején a hagyományos Winter Classicon a Minnesota Wild látja vendégül a St. Louis Bluest, míg február 26-án a Nashville Predators-Lightning derbi lesz szabadtéren.

Az All Star-gálát február 4-5-én tartják Las Vegasban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!