NHL - Lehet Kanadában mérkőzés a rájátszás utolsó két körében

Sport, 2021.06.06

A kanadai kormány vasárnap megadta az engedélyt, hogy az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legjobb négy közé jutó csapatainak ne kelljen karanténba vonulniuk a kanadai-amerikai határ átlépésekor.

Marco Medicino bevándorlásügyi miniszter "nemzeti érdeknek" tartja, hogy majd az állva maradó egyet kanadai csapat - a Montreal Canadiens vagy a Winnipeg Jets - otthon játszhasson a playoff hátralévő részében amerikai riválisával szemben.

A liga a koronavírus-járvány miatt új csoportokat hozott létre a 2020/21-es idényre, így például a hét kanadai együttes egyszer sem utazott az Egyesült Államokba, és onnan sem érkeztek csapatok. Viszont ahogy halad előre a rájátszás, így lett egyre fontosabb a kérdés: a legjobb négy közé jutó kanadai klub fogadhat-e amerikai riválist vagy sem. A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint az Egyesült Államokból csak karanténkötelezettséggel lehetne beutazni Kanadába, és ez igaz a kanadai csapatra is, amikor hazatér az idegenbeli túráról.

A mostani karanténmentesség feltételei közé tartozik, hogy az Egyesült Államokban elutazás előtt és a kanadai megérkezéskor is PCR-teszten kell átesni, a küldöttség tagjai - és az igaz a kanadai együttesre is - csak a csapatszálloda és a csarnok között közlekedhetnek, ezen kívül a kanadai tartózkodás alatt minden nap teszteli kell.

Az NHL-ben a legjobb négy mezőnye egy héten belül alakul ki.

A többi profiligában - NBA, MLB, MLS - a kanadai csapatok az Egyesült Államokban játsszák a mérkőzéseiket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!