Női Euroliga - Dudaszós kosárral nyert a Diósgyőr

Sport, 2022.11.03

Az újonc DVTK hazai pályán egy utolsó másodperces duplával legyőzte a belga Mechelent csütörtökön a női kosárlabda Euroliga második fordulójában, ezzel fennállása óta az első meccset nyerte meg az elitsorozatban.



Eredmény:

2. forduló, B csoport:
DVTK-Hun-Therim - Mechelen (belga) 79-78 (14-28, 21-23, 21-9, 23-18) -------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Guirantes 18 pont, Jovanovic 15, Bernáth 13, Green 10



A Diósgyőr az októberben, odahaza rendezett selejtező minitornán harcolta ki a részvételt, és harmadszori nekifutásra került fel az Euroliga főtáblájára. Völgyi Péter vezetőedző együttese a múlt heti nyitányon óriási csatában, hosszabbítás után kikapott az olasz Schio vendégeként, a Mechelen pedig odahaza sima vereséget szenvedett a címvédő Sopron Baskettől.

A csütörtöki meccset a belgák kezdtek jobban, 4-0-lal adták meg az alaphangot, a DVTK pedig folyamatosan hátrányban volt, és futott az eredmény után. A hazaiaknál csak a montegenrói Milica Jovanovic jeleskedett, és a nagyszünetre már 16 pontra nőtt a különbség (35-51).

Fordulás után egy 16-2-es rohamot mutatott be a miskolci csapat, ezzel két pontra felzárkózott, ekkor Bernáth Réka és a Puerto Ricó-i Arella Guirantes is elkapta a fonalat. A 29. percben kiegyenlítettek a házigazdák (56-56), az utolsó játékrész viszont 56-60-ról indult.

A magyar bajnoki bronzérmes 67-66-nál, Jovanovic triplájával vezetett először a találkozón, innentől javarészt a Völgyi-gárdnál volt az előny. A hajrá pedig elképesztő izgalmakat hozott, három másodperccel a vége előtt még az ellenfél vezetett 78-77-re, ám Guirantes egy lendületes betörésből, a dudaszó pillanatában győztes duplát dobott.

A DVTK jövő szerdán a címvédő Sopron Basket csarnokában vívja a B csoport magyar rangadóját. Érdekes, hogy a két gárda előzőleg, vasárnap az NB I-ben is összecsap, ugyancsak a Novomatic Arénában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!