Női Euroliga - Ismét legyőzte a DVTK-t a címvédő Sopron

Sport, 2022.11.09

A címvédő Sopron Basket a vasárnapi bajnoki mérkőzés után szerdán a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában is legyőzte a DVTK-t.



Eredmény:

3. forduló, B csoport:
Sopron Basket - DVTK-Hun-Therm 75-65 (20-16, 18-17, 24-14, 13-18) -----------------------------------------------------------------

A legjobb dobók: Magbegor 18 pont, Sykes 16, Kunek 16, Brooks 13, illetve Bernáth 14, Aho 13, Kiss 12



Az NB I-ben 15-szörös aranyérmes soproniak áprilisban sporttörténelmet írtak azzal, hogy az isztambuli Final Four megnyerésével, első magyar klubként felültek a kontinens trónjára. Gáspár Dávid együttese jelenleg idehaza 9/0-s mérleggel vezeti a bajnoki tabellát, és az elvesztett Európai Szuperkupa-mérkőzés után két idegenbeli sikerrel kezdte az Euroliga-szezont.

Az újonc miskolci gárda első EL-meccsén hosszabbítás után kikapott az olaszországi Schióban, majd a múlt heti történelmi összecsapáson egy dudaszós kosárral legyőzte a belga Mechelent, megszerezve első sikerét az elitsorozatban.

Az előjelek ezzel együtt soproni sikert jósoltak a B csoport magyar derbije előtt, ugyanis vasárnap szintén a Novomatic Arénában találkozott a két gárda, és a soproniak 74-51-re kiütötték riválisukat.

Völgyi Péter tanítványai - akik ötödikek az NB I-ben - nem is utaztak haza a hűség városából, mert három nappal később megismétlődött a csata, az egyetlen különbség az volt, hogy magyar helyett ezúttal külföldi játékvezetők fújták a sípot.

A kiegyenlített nyitónegyedet követően a nyáron érkezett Brittney Sykes kosaraival a házigazdák ragadták magukhoz a kezdeményezést, majd bő három percen át 23-16 állt a nagyórán. A 20 perc alatt csak két triplát dobó Sopron ismét elhúzott nyolc ponttal, de Kiss Angelikának köszönhetően a nagyszünetben öt pont volt a miskolci gárda hátránya (38-33).

Térfélcsere után az ausztrál Alice Kunek három triplát is szerzett, és 58-44-nél elúszni látszott a meccs a vendégek számára. A 62-47-ről induló zárószakaszban a Diósgyőr főként a magyar válogatott Aho Nina révén tartotta a 8-10 pontos különbséget, amely a hajrára is megmaradt, így a zöld-sárgák megőrizték veretlenségüket a szezonban.

A százszázalékos Sopron jövő kedden a spanyol Gironához látogat, míg a DVTK másnap a török Mersinnél vendégeskedik majd.

Később:

A csoport:
Valencia (spanyol)-Atomerőmű KSC Szekszárd 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!