Női Euroliga - Prágai vereséggel kezdett a Szekszárd

Sport, 2022.10.26

A Szekszárd kikapott a cseh USK Praha vendégeként a női kosárlabda Euroliga 2022/23-as idényének a szerdai nyitányán.



Eredmény:

1. forduló, A csoport:
USK Praha (cseh)-Atomerőmű KSC Szekszárd 82-71 (20-18, 15-19, 27-17, 20-17)
--------------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Vivians 27, Hebard 20, Studer 13



A bajnoki ezüstérmes Szekszárd tavaly mutatkozott be az Euroligában a sikeres selejtezőnek köszönhetően, de első idényében nem sikerült mérkőzést nyernie. Djokics Zseljko tanítványai a 2022/23-as szezonban már alanyi jogon főtáblára kerültek, az NB I-ben pedig eddig öt győzelemmel és két vereséggel hangoltak az európai évadra.

Az EL-nyitány előzetesen nem kecsegtetett azzal, hogy a tolnaiak megszerzik első győzelmüket a nemzetközi elitben, ugyanis a Praha legutóbb bejutott a négyes döntőbe. A csehek áprilisban végül negyedikként zárták a Final Fourt, amelyet a szenzációsan játszó Sopron Basket nyert meg.

A szerdai összecsapáson a magyar csapat az első két negyedben nagyon jól tartotta magát, olyannyira, hogy a felénél két ponttal, 37-35-re vezetett. A harmadik szakaszt viszont a hazaiak tíz ponttal megnyerték, ezzel gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést. A negyedik negyedben a szekszárdiak többször tíz ponton belülre kerültek, de végül az utolsó tíz percet is a prágaiak nyerték, ezzel a végéig 11 pontra növelték előnyüket.

A Szekszárd egy hét múlva az Euroliga-ezüstérmes török Fenerbahcét fogadja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!