Női Euroliga - Soproni és szekszárdi kosaras a forduló álomcsapatában

Sport, 2022.11.04

A címvédő Sopron Basketet erősítő Brittney Sykes és a szekszárdi Goree Cyesha is bekerült a második forduló álomcsapatába a női kosárlabda Euroligában.

A sorozat honlapja szerint az amerikai Sykes - aki a nyitókörben is ott volt a legjobb ötösben - azáltal kapott helyet ismét az All Star-csapatban, hogy a török Mersin otthonában aratott 75-50-es diadal során 18 ponttal, 12 gólpasszal és 5 labdaszerzéssel segítette a magyar bajnokot.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd honosított játékosa, Goree történelmi mérkőzésen nyújtott elképesztő teljesítményt szerdán, amikor a tolnaiak odahaza kétszeri hosszabbítás után 103-101-re legyűrték a legutóbb ezüstérmes török Fenerbahcét, és második EL-idényükben megszerezték fennállásuk első győzelmét az elitsorozatban. A 29 éves Goree 30 ponttal, 5 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel emelkedett ki a mezőnyből.

Az Euroliga második köre igazi diadalmenet volt magyar szempontból, ugyanis a harmadik csapat, a DVTK is nyert, méghozzá egy dudaszós kosárral 79-78-ra a belga Mechelen ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!