Női Euroliga - Törökországban is nyert a címvédő Sopron

Sport, 2022.11.02

A címvédő Sopron Basket magabiztos győzelmet aratott a török Mersin vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga második fordulójában, így továbbra is százszázalékos.

Eredmény:

2. forduló, B csoport:
Mersin (török)-Sopron Basket 50-75 (15-18, 16-15, 15-22, 4-20)
---------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Brooks 19 pont, Sykes 18, Kunek 12, Magbegor 10



Az NB I-ben 15-szörös aranyérmes soproniak áprilisban sporttörténelmet írtak azzal, hogy az isztambuli Final Four megnyerésével, első magyar klubként felültek a kontinens trónjára. Gáspár Dávid együttese jelenleg idehaza 8/0-s mérleggel vezeti a bajnoki tabellát, és az elvesztett Európai Szuperkupa-mérkőzés után, csütörtökön 91-62-es "gálameccsel" kezdte az Euroliga-szezont Mechelenben.

A mesés költségvetéssel rendelkező, 2017-ben alapított Mersin a múlt héten vereséggel kezdett a spanyol Salamanca csarnokában, és keretében olyan ászok sorakoztak, mint a Szekszárdon is megfordult, kétszeres WNBA-bajnok DeWanna Bonner, a Győrben is szerepelt, honosított török Quanitra Hollingsworth vagy az ex-soproni Briann January.

A Török Kupa címvédője rajtolt jobban, a magyar bajnok 13-14-nél, az ausztrál Alice Kunek második triplájával vezetett először. A második negyedet egy 6-0-s rohammal kezdték a vendégek (15-24), akik a palánk alatti hazai "tornyok" miatt főként távolról próbálkoztak. Mivel 20 perc alatt a soproni 11 triplakísérletből csak három lett sikeres, fokozatosan elolvadt a tízpontos előny, a nagyszünetben már csak 31-33 volt az állás.

Térfélcsere után rákapcsolt a nyáron érkezett Brittney Sykes is, és a keményen védekező zöld-sárgák egy 17-8-as etappal rukkoltak elő. Az egyre inkább széteső török gárda - hivatalos nevén Cukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenisehir Belediyesi - a 46-55-ről induló zárószakaszban sem tudott mit kezdeni a mindenhova odaérő soproniakkal, akik öt perccel a vége előtt már 64-48-ra vezettek. A Gáspár-csapat teljesítményéről mindent elárul, hogy az utolsó tíz percben csupán négy pontot kapott.

A két idegenbeli mérkőzés után százszázalékos Sopron jövő szerdán, a csoport magyar derbijén a DVTK-t fogadja.



Később:

A csoport:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Fenerbahce (török) 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!