Női jégkorong-vb - A cél a bennmaradás

Sport, 2019.11.11

A cél a bennmaradás kiharcolása, de több is lehet a március végén kezdődő A csoportos világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatottban - véli Kreisz Emma, a csapat egyik játékosa.

"Erőnlétileg nem vagyunk rosszak, de azt mindig lehet fejleszteni, abban kell leginkább fejlődni" - mondta az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn a 16 éves hátvéd. Hozzátette: a taktika megvalósítása fejben dől el, attól függ, hogy mennyire koncentráltak, de a legfontosabb az lesz a világbajnokságon, hogy a saját játékukat tudják játszani.

A magyar női válogatott a múlt héten tornát nyert a szlovákiai Nagymihályon úgy, hogy 5-0-ra verte a kínaiakat, 3-1-re a dánokat és 3-2-re a franciákat.

"Ez a felkészülés második állomása volt, és ilyenkor mindig azt szeretnénk, hogy arra tudjunk építeni, ahol befejeztük legutóbb. Ez most maximálisan sikerült" - jelentette ki Marton Tibor edző, Pat Cortina szövetségi kapitány segítője. - "Edzői szemmel, bár sosem lehetünk teljesen elégedettek, én azt gondolom, hogy ez egy olyan torna volt, ami sokat adott nekünk. Úgy vélem, jó úton jár a csapat."

A tréner kiemelte, hogy Dánia szintén ott lesz a jövő tavaszi A csoportos vb-n, Franciaország most esett ki, Kína pedig résztvevője a következő téli olimpiának. Pozitívumként említette meg, hogy az erős tornán egyik ellenfél sem vezetett ellenük egy percig sem.

"Szerintem nagyon erős torna volt és jól teljesítettünk" - osztotta az edző véleményét Kreisz.

A csapat decemberben Szocsiba utazik, az ottani Hat Nemzet Tornán a magyar mellett még a házigazda orosz, a cseh, a dán, a norvég és a francia válogatott indul. Február elején Norvégiában az északiakkal, valamint a szlovák és a francia együttessel mérkőznek meg a magyarok, akiknek márciusban már a közvetlen vb-felkészülésük zajlik majd.

A kanadai rendezésű világbajnokságon a magyar válogatott - amely története során először szerepelhet a legmagasabb osztályban - március 31-én a csehek ellen kezdi meg szereplését a B csoportban, melynek találkozóit Truróban rendezik. A folytatásban Dánia, Japán és Németország lesz az ellenfél. A vb-n a B csoport utolsó két helyezettje esik ki a második vonalba, az első három pedig a negyeddöntőben folytatja szereplését az A csoportba sorolt öt válogatotthoz hasonlóan.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!