TV műsor

Női jégkorong-vb - Májusra halasztották a tornát

Sport, 2021.03.04

A kanadai járványügyi helyzet miatt májusra halasztották a női elit jégkorong-világbajnokságot, melyen a magyar válogatott is szerepel.

A nemzetközi szövetség (IIHF) honlapján csütörtökön ismertetett döntés alapján az eredetileg április 7-17. közé kiírt tornát május 6-16-ra tolták el. Felmerült az is, hogy korlátozott számú néző a helyszínen tekintheti meg a mérkőzéseket.

Vas Márton, a magyar szövetség (MJSZ) általános igazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére elárulta: örül, hogy az IIHF nyilvánosságra hozta a döntést, amelyről már néhány hete, hónapja folyik az egyeztetés a résztvevő országokkal.

"Nagyon örülünk neki, hogy meg lesz tartva, pozitívan álltunk hozzá" - szögezte le, hozzáfűzve: a felmerülő pluszköltségekkel együtt is támogató partner az MJSZ abban, hogy újra világeseményen vegyen részt magyar válogatott, így közös sikernek éli meg a történéseket.

"Ezzel, hogy az IIHF publikálta és hivatalossá tette az új időpontot, hacsak még valami nagyon nagy probléma nem üt be, akkor úgy gondolom, meg lesz tartva ez az esemény" - mondta.

Megemlítette, a nemzeti csapat tagjai is örülnek annak, hogy az eddigi halasztások után ezúttal a megrendezésről született döntés.

Kitért rá: némileg át kell strukturálniuk a felkészülést, ám minden játékos készen áll a keményen végigdolgozott szezon után. Márciusban összetartás és a tervek szerint két edzőmérkőzés, majd áprilisban újabb két találkozó vár az együttesre. Ezt követően az IIHF és a kanadai szövetség által felállított protokoll alapján utaznak ki, és minden előírást, megszorítást betartva várják majd a világbajnokságot. Így az utazás előtt hat, utána nyolc nap karantén vár rájuk, egyszemélyes szobákban kapnak majd szállást a játékosok, akiket előre fel fognak készíteni a mentálisan megterhelő izolációra.

René Fasel, az IIHF elnöke már hétfőn beszélt a halasztás lehetőségéről, és arról hogy ezzel több idő áll majd rendelkezésre a viadal megfelelő megrendezésére.

A tízcsapatos női elit vb-nek az új-skóciai Halifax és Truro ad otthont, a magyarok az utóbbi helyszínen játszanak majd a japánokkal, a csehekkel, a németekkel és a dánokkal.

A 2020-as vb-t a koronavírus-járvány miatt törölték, és idén változatlan helyszínnel Kanada rendezi. A pandémia miatt Kanada februárban tovább szigorította a beutazási korlátozásokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!