Női kézilabda BL - A Győr csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe

Sport, 2021.02.13

A címvédő Győri Audi ETO KC csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután házigazdaként 31-24-re legyőzte az orosz CSZKA Moszkvát a csoportkör utolsó fordulójában, szombaton.

Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva A Győr tíz győzelemmel és négy döntetlennel végzett a B csoport első helyén, a nyolcaddöntőben pedig a német SG BBM Bietigheim lesz az ellenfele. A nyolc sikerrel és hat vereséggel az A csoport negyedik helyén végzett Ferencváros a montenegrói Buducnost Podrogica együttesével találkozik. A párharcok első mérkőzéseit március 6-7-én, a visszavágóit egy héttel később rendezik.

A magyar együttesek idegenben kezdik a következő kört, és mivel - a magyar szövetség honlapjának szombat esti híradása szerint - azonos ágon vannak, így továbbjutásuk esetén egymás ellen szerepelnének a budapesti négyes döntőbe jutásért.


  • Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva (orosz) 31-24 (14-13)


lövések/gólok: 56/31, illetve 51/24

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 1/1

kiállítások: 0, illetve 8 perc


A Győr keretéből a brazil Eduarda Amorim, Faluvégi Dorottya és Puhalák Szidónia, a vendégektől Jelena Mihajlicsenko és Darija Dmitrijeva hiányzott. A meccs tétje a csoport első helyének megszerzése volt, a hazaiaknak ehhez győzniük kellett, az oroszoknak a döntetlen is elég volt.

Lendületes, jó játékkal kezdett az ETO, majd az első félidő közepén pontatlanná váltak a lövései, hét percig nem talált a hálóba, így a CSZKA fordított, de nem tudott egy gólnál nagyobb előnybe kerülni. A szünet előtt Amandine Leynaud védéseinek köszönhetően, Lukács Viktória vezérletével a címvédő visszavette a vezetést.

Két orosz góllal kezdődött a második felvonás, ám utána újra lendületbe jött a Győr, remek védekezésének és Silje Solberg védéseinek köszönhetően rendre labdát szerzett és gyors ellenakciók végén növelte előnyét. Mivel ellenfele tíz percig nem talált be, a meccs háromnegyedénél 22-16-ra vezettek a győriek. Tempójukat az ellenfelük nem tudta tartani, hét perccel a vége előtt már tíz találattal vezettek a csoportrangadón, és bár a hajrában csupán három gólt lőttek, a vártnál is magabiztosabb sikerük nem forgott veszélyben.

A mezőny legeredményesebb játékosa Lukács Viktória, és norvég csapattársa, Stine Oftedal volt, egyaránt hét góllal. A meccs legjobbjának utóbbit, a norvég irányítót választották.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 51 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 44 győzelem és hét döntetlen a mérlegük.


korábban:
A csoport: Rosztov-Don (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-24 (12-12)


A nyolcaddöntő párosítása:
1. SG BBM Bietigheim (német)-Győri Audi ETO
2. Buducnost Podgorica (montenegrói) - FTC-Rail Cargo Hungaria
3. Team Esbjerg (dán)-Brest Bretagne (francia)
4. Borussia Dortmund (német)-Metz HB (francia)
5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-CSZKA Moszkva
6. SCM Ramnicu Valcea (román)-CSM Bucuresti (román)
7. Vipers Kristansand (norvég)-Odense HB (dán)
8. Podravka Koprivnica (horvát) - Rosztov-Don

Az elöl álló csapatok az első mérkőzések pályaválasztói.


A negyeddöntő párosítása:
1. nyolcaddöntő győztese-2. nyolcaddöntő győztese
3. nyolcaddöntő győztese-4. nyolcaddöntő győztese
5. nyolcaddöntő győztese-6. nyolcaddöntő győztese
7. nyolcaddöntő győztese-8. nyolcaddöntő győztese
(MTI)

Galériánk

Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC-CSZKA Moszkva
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!