Női kézilabda BL - A Győr tizennyolc góllal győzött Kaproncán

Sport, 2021.02.06

A címvédő Győri Audi ETO KC 33-15-re nyert a horvát Podravka Koprivnica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, szombaton.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő ötven mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 43 győzelem és hét döntetlen a mérlegük.


Eredmény, csoportkör, 13. forduló, B csoport:
Podravka Koprivnica (horvát)-Győri Audi ETO KC 15-33 (8-13)
-------------------------------------------------------------

lövések/gólok: 41/15, illetve 49/33

gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3

kiállítások: 8, illetve 4 perc


A Győr keretéből a sérült brazil Eduarda Amorim és a betegség után gyógyuló Puhalák Szidónia hiányzott.

A vendégek 6-1-es sorozattal kezdtek a BL-csoportban sereghajtó horvát bajnokcsapat otthonában, ám ezt követően támadásban némileg megtorpantak, ezért Danyi Gábor vezetőedző a 18. percben időt kért (5-8). A hazaiak többször is azért támadhattak, hogy egygólosra csökkentsék hátrányukat, de nem jártak sikerrel, ráadásul az első félidő három ETO-találattal zárult. A címvédő a lövéseinek felét elhibázta az első felvonásban.

A második félidőt is remekül kezdték a vendégek, és jó védekezésükre alapozva a 42. percben már tíz góllal vezettek. A folytatásra rányomta a bélyegét a jelentős különbség, a Podravka nem tudott számottevő ellenállást kifejteni, így végül a vártnál is súlyosabb vereséget szenvedett.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vesztes hazaiak görög légiósa, Lamprini Cakalu volt hét találattal. Az ETO-ban Estelle Nze Minko és Veronica Kristiansen is hat gólt lőtt, Stine Oftedal és Kari Brattset öt-öt alkalommal talált be.

A két együttes tizedik egymás elleni mérkőzésén a tizedik győri siker született.

A kilenc győzelemmel és négy döntetlennel álló Győr jövő szombaton az orosz CSZKA Moszkvát fogadja a BL csoportkörének utolsó fordulójában. A hét sikerrel és öt vereséggel rendelkező Ferencváros hétfőn ismét a norvég Vipers Kristiansand együttesével találkozik a Népligetben, a csapatok a második fordulóban elmaradt meccset pótolják.


Korábban:
A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand (norvég) 30-28 (14-11)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!