Női kézilabda BL - A norvég Vipers lesz a Győr ellenfele az elődöntőben

Sport, 2019.04.16

A norvég Vipers Kristiansand lesz a címvédő Győr ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája májusi, budapesti négyes döntőjének első játéknapján, az elődöntőben.

A két csapat azonos csoportban szerepelt a középdöntőben: a magyar együttes hazai pályán 33-29-re, idegenben pedig 33-26-ra győzött. A 23 BL-mérkőzés óta veretlen magyar csapat 12. alkalommal jutott elődöntőbe a legrangosabb európai kupasorozatban.

A másik ágon az orosz Rosztov-Don és a francia Metz HB találkozik.

A sorsolást kedden rendezték a magyar fővárosban, a Sport Televízió stúdiójában.

A női BL hatodik budapesti négyes döntőjét május 11-én és 12-én rendezik. Az elődöntőket szombaton 15.15-től és 18 órától játsszák - a meccsek sorrendje a televíziókkal történő egyeztetés után válik hivatalossá -, másnap 15.15-től kerül sor a bronzmérkőzésre, 18 órától pedig a döntőre.

Eduarda Amorim, a győriek brazil balátlövője úgy fogalmazott, a legnagyobb motiváció számukra, hogy megvédjék a címünket.

"Új kihívás, új csapatok, nagyon izgalmas mérkőzésekre van kilátás. Szeretem, ahogy játszanak, hiszen a norvégok mindig sokat futnak és nagyon gyorsak. Semmiféle nyomás nem lesz rajtuk, nehéz feladat lesz legyőzni őket" - nyilatkozta a világbajnok játékos.

A Vipers kapusa, Katrine Lunde - aki kétszer nyert BL-t az ETO színeiben -, elmondta, nincs mit veszteniük, bár a Győr kerete kiváló játékosokból áll, akik remek csapatot alkotnak.

"Különleges érzés számomra a győriek ellen játszani. Örülök, hogy a közelmúltban kétszer is találkoztunk velük, mert láthattuk azt a szintet, amire mi is törekszünk" - magyarázta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!