Női kézilabda BL - Dragan Djukic lett a CSM Bucuresti új vezetőedzője

Sport, 2018.10.18

A szerb Dragan Djukic lett a román CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatával azonos Bajnokok Ligája csoportban szereplő klub - amely szerdán menesztette a svéd Magnus Johanssont - honlapján kiemelte: az 56 éves új edző nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Trénerként olyan együtteseket irányított, mint a Szeged, a macedón HC Vardar vagy az izraeli Makkabi Tel-Aviv, szövetségi kapitányként pedig Montenegróban, Izraelben, Nagy-Britanniában, Svájcban, Macedóniában és Jordániában dolgozott. Ráadásul Románia sem ismeretlen terep számára, a 2017/18-as idényben edzette a székelyudvarhelyieket, akiktől év elején távozott.

Djukic a honlapnak azt nyilatkozta: nagy kihívás számára irányítani a bukaresti csapatot, és nem tart az eredménykényszertől. Az új edző szombaton mutatkozik be a CSM Bucuresti kispadján, a román együttes a két fordulót követően nyeretlen norvég Vipers Kristiansand vendégeként lép pályára a BL-csoportkör harmadik fordulójában. A bukarestieknek - hasonlóan a népligetiekhez - egy győzelmük és egy vereségük van.

A CSM Bucuresti kiemelt támogatást kap a főpolgármesteri hivataltól, és évek óta uralja a román bajnokságot, illetve három éve rendszeres résztvevője a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjének. A klub ennek ellenére meglepően gyengén kezdte az idényt. Elvesztette a román Szuperkupát a SCM Ramnicu Valcea ellenében, és a legutóbbi két meccsén is kikapott. Először ismét a Valceával szemben maradt alul a román bajnokságban hazai pályán, majd vasárnap a BL-ben vereséget szenvedett a német BBM Bietigheim otthonában. Ezt követően került sor a szakításra a bukarestiek és a júliusban kétéves szerződést aláíró Johansson között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!