Női kézilabda BL - Moszkvai döntetlennel kezdett a címvédő Győr

Sport, 2020.09.12

A címvédő Győri Audi ETO KC 27-27-es döntetlent játszott az orosz CSZKA Moszkva otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 38 meccsből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek, ami 2018 januárja óta tart.


Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Győri Audi ETO KC 27-27 (14-14)
-----------------------------------------------------


A tavaly alapított orosz csapat erős kerettel rendelkezik, ennek köszönhető, hogy rögtön hazája második legjobbjává vált, és elindulhatott a BL-ben.

A győriek a koronavírus-járvány miatti nemzetközi közlekedési nehézségek következtében szinte az egész pénteki napjukat utazással töltötték, ezért délután egyáltalán nem tudtak edzeni, és csak a meccs napjának délelőttjén gyakorolhattak a találkozó helyszínén.

A vendégek keretéből két szélső, Faluvégi Dorottya és Puhalák Szidónia sérülés, illetve betegség miatt hiányzott, az immár másodedzőként tevékenykedő Görbicz Anita viszont ismét pályára lépett.

Tapasztalt játékosai vezérletével higgadtan és pontosan kezdett a moszkvai együttes (6-4), a vendégek teljesítményén eleinte látszottak az előző nap megpróbáltatásai, az első félidő közepén azonban már ők álltak jobban két góllal (8-10). A hazaiak kimondottan gyorsan kézilabdáztak, és a győrieknél kevesebbet hibáztak. Az ETO középen erőltette a támadásait a rendkívül küzdelmes első felvonásban, amelynek végén döntetlen volt az állás.

A győri kapuban a francia Amandine Leynaud a szünet előtt és a folytatásban is remekelt, ennek köszönhetően csapata őrizte minimális előnyét, ám két emberhátrányos időszak után megint kétgólos hátrányba került.

Az 53. percben alakult ki először háromgólos különbség a csapatok között, a CSZKA javára, ám a vendégek egy csapásra rendezték soraikat és négy perc alatt egyenlítettek. Már csak 16 másodperc volt hátra, amikor az oroszok ismét előnybe kerültek, ám Görbicz három másodperccel a vége előtt pontot mentett csapatának.

Az ETO legjobbja Leynaud, a legeredményesebb játékosa pedig hét góllal Veronica Kristiansen volt. Lukács Viktória hatszor, Görbicz ötször talált be. Hazai oldalon Jelena Mihajlicsenko hét gólt dobott.

A címvédő egy hét múlva hazai pályán, a horvát Podravka Koprivnica ellen folytatja szereplését a BL csoportkörében.


később: A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don (orosz), Érd 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!