Női kézilabda BL - Tíz góllal nyert a Győr

Sport, 2020.11.06

A címvédő Győri Audi ETO KC hazai pályán 34-24-re legyőzte a német Borussia Dortmund csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában.

A találkozót a koronavírus-járvány következtében Németországban bevezetett szigorú óvintézkedések és korlátozások miatt rendezték Győrben. A két csapat vasárnap 14 órától ismét megmérkőzik egymással az ETO otthonában, a jövő hétvégére kiírt nyolcadik forduló keretein belül.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 43 mérkőzésből álló veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek, ami 2018 januárja óta tart.


Eredmény, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
BV Borussia 09 Dortmund (német)-Győri Audi ETO KC 24-34 (11-19)
---------------------------------------------------------------


A német együttes három legjobbja - Kelly Dulfer, Inger Smits és Delaila Amega - nélkül, csupán tíz mezőnyjátékossal érkezett, a hazaiak keretéből pedig ezúttal Anne Mette Hansen, Veronica Kristiansen és Fodor Csenge hiányzott.

Remekül kezdett az ETO, a hetedik percben már 6-2-re vezetett, ám a Dortmund hamarosan felzárkózott, Danyi Gábor vezetőedző időt kért, és pontosabb védekezést kért játékosaitól. Ezt követően egy 6-1-es sorozattal ismét ellépett csapata, és Eduarda Amorim vezérletével a szünetben már 19-11-re vezetett.

A második félidőt is lendületesen kezdte a címvédő, amely a negyvenedik percben már tíz góllal jobban állt. Amandine Leynaud után Silje Solberg és Laura Glauser is jól védett, ám a vendégek az erejükhöz mérten igyekeztek tartani magukat, és olykor csökkenteni tudták a hátrányukat. A Borussia három büntetőt is kihagyott, így végül nem tudta szorossá tenni az állást, a játék képe alapján a győriek megérdemelten nyertek tíz találattal, hiszen 72 százalékos lövési hatékonysággal zártak.

Az ETO-nak két döntetlen mellett ez volt a negyedik győzelme a BL mostani idényében.

A mezőny legeredményesebb játékosa Eduarda Amorim volt hét góllal, csapattársa, Stine Oftedal, valamint a vendégektől a spanyol Jennifer Gutiérrez Bermejo hatszor volt eredményes.


szombaton játsszák:

A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim (német), Érd 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!