Női kézilabda Eb - Döntős az olimpiai bajnok orosz válogatott

Sport, 2018.12.14

Az olimpiai bajnok orosz válogatott jutott elsőként döntőbe a franciaországi női kézilabda Európa-bajnokságon, miután 28-22-re legyőzte Románia csapatát a pénteki, párizsi elődöntőben.

Némi meglepetésre a románok kezdtek jobban, sőt egy 5-1-es sorozattal elléptek ellenfelüktől, pedig legjobb játékosuk, Cristina Neagu súlyos térdsérülés miatt csak a lelátóról figyelhette a találkozót.

Az oroszok Anna Vjahirjeva és Julija Managarova vezérletével a szünet előtt 17 másodperccel fordítottak, de az első félidő összképe alapján jobbnak tűnt Ambros Martín szövetségi kapitány együttese. A Győri Audi ETO KC élén négy alkalommal is Bajnokok Ligáját nyerő szakvezető jelenleg éppen a legjobb orosz klubcsapatot, a Rosztov-Dont irányítja, ez külön pikantériát adott a meccsnek.

Egy 5-0-s széria végén az oroszok három góllal vezettek a második felvonás elején, majd egy újabb ötös sorozattal eldöntötték a találkozót, amit Horváth Péter és Marton Balázs személyében magyar játékvezetők dirigálták.

Az olimpiai címvédő és négyszeres világbajnok orosz válogatott mindössze második alkalommal jutott Európa-bajnoki döntőbe.

A mezőny legjobbja Anna Vjahirjeva volt, aki 17 lövésből 13 gólt dobott. A Siófok KC román kapusa, Denisa Dedu 17 kísérletből hármat hárított. Klubtársa, Gabriela Perianu háromszor volt eredményes, a kisvárdai Ana Maria Dragut pedig négy gólt szerzett.


Eredmények:

elődöntő:
Oroszország-Románia 28-22 (16-15)

később:
Hollandia-Franciaország 21.00


korábban:

az 5. helyért:
Norvégia-Svédország 38-29 (22-14)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!