Női kézilabda Eb - Hornyák Dóra gyermeket vár, kimarad a keretből

Sport, 2018.11.12

Hornyák Dóra gyermeket vár, ezért kimarad a magyar női kézilabda-válogatott Európa-bajnoki keretéből.

"A gyermekvállalás része a női kézilabdának, de az élet mindig fontosabb, mint a sport, és mindig nagyon boldog vagyok, ha valaki érintetté válik. Ez kihívások elé állítja a csapatokat, de felvesszük a kesztyűt, és megtaláljuk a megoldást - én így állok hozzá" - írta közösségi oldalán Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Klubja, az FTC-Rail Cargo Hungaria honlapjának hétfői beszámolója szerint Hornyák szombaton, a norvég Vipers Kristiansand ellen még pályára lép a Bajnokok Ligája csoportkörében, aztán hónapokra felhagy az élsporttal.

A Ferencváros jobbátlövőjén kívül minden bizonnyal az Érd beállója, a térdsérüléssel bajlódó Kisfaludy Anett is kimarad a válogatott keretéből az október 26-án kihirdetett névsorhoz képest. Rasmussen kedden hozza nyilvánosságra a szűkített keretet.

A válogatott a kontinenstorna előtt részt vesz a hagyományos Möbelringen Kupán, amelyre ezúttal az Oslóhoz közeli Fornebuban kerül sor. A magyar csapat jövő csütörtökön az Európa-bajnok norvégokkal, szombaton a világbajnok franciákkal, majd vasárnap a dánokkal mérkőzik meg.

A franciaországi kontinenstornán december 1-én Hollandia, 3-án Horvátország, 5-én pedig Spanyolország lesz a magyarok ellenfele, a csoport első három helyezettje jut a középdöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!